Ptt’ye “a kalite” hizmet ödülü

Dünya Posta Birliği’nin (UPU) bağımsız uzmanları PTT’nin hizmet kalite performansını A seviye sertifikayla belgelendirdi. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten: “Sektörel olarak küresel düzeyde en üst kuruluş olan UPU tarafından uluslararası hizmet kalite belgesi almamızın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıya katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.”

Haberler 19.02.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Posta ve Telgraf Tekilat Anonim irketinin (PTT A), posta hizmetlerinin modernlemesine yönelik kararlar alma ve hizmet kalitesini iyiletirmek adna alnan tedbirleri baarl bir ekilde gerçekletirmesi, Dünya Posta Birlii tarafndan tescillendi. PTTnin hizmet kalitesi, UPU bünyesindeki bamsz uzmanlar tarafndan verilen sertifika ile en üst kalite hizmet anlamna gelen Altn seviye ile deerlendirildi.

Söz konusu derecelendirme programna 2012 ylnda katlan PTT A, 2012-2016 yllar arasndaki deerlendirmede Gümü statüsündeki hizmet kalitesi sertifikasn almaya hak kazanmt. Günümüze kadar olan süreçte, hizmet kalitesini her geçen gün iyiletiren PTT A, organizasyon sistemindeki baars ve operasyonel prosedürleri gelitirmedeki üstün çabas sayesinde, 2020-2023 dönemi için en üst seviyede hizmet sertifikasna layk görüldü.

BU TESCL HZMET KALTESN ARTIRMA ANLAYIIMIZIN BR PARçASI

PTT A Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiyenin de üyesi olduu Dünya Posta Birliinin PTTnin hizmet kalitesini tescillemesinin ülkemiz açsndan büyük bir öneme sahip olduuna vurgu yaparak u deerlendirmede bulundu: Sektörel olarak küresel düzeyde en üst kurulu olan UPU tarafndan yürütülen program kapsamnda irketimizin almaya hak kazand bu uluslararas hizmet kalite belgesi, sürekli geliim salama ve çan gerektirdii dönüümü uluslararas standartlarla bütünlemi bir ekilde yürütme anlaymzn bir parçasdr. Bu baarya katk salayan tüm çalma arkadalarm kutluyorum.

MÜTER MEMNUNYETN ARTIRACAK YATIRIMLARA DEVAM EDECEZ

Söz konusu sertifika programnn posta hizmetlerini iyiletirmek ve posta iletmecilerinin kalite yönetimi konusunda farkndaln artrmak için 2003 ylndan beri dünya çapnda uygulandn hatrlatan Gülten, irketimiz, müteri memnuniyetini sürekli gelitiren yatrmlarna devam ediyor ve vatandaa hizmette snr tanmadan, Türkiyenin her yerine ulaan hizmet amz gelitirerek ülkemize deer katmay sürdürüyor diye konutu.

UPU HAKKINDA

Birlemi Milletler ihtisas kurulularndan biri olarak faaliyetlerini sürdüren ve 192 ülke posta tekilatnn üye olduu Dünya Posta Birliinin (UPU) merkezi sviçrenin Bern ehrinde bulunuyor. 2016 ylnda stanbulda gerçekletirilen 26. Dünya Posta Kongresi ile balayan dönemde, dari Konsey Bakanl görevini, ülkemiz adna PTT A Genel Müdürü Hakan Gülten üstleniyor. Türkiye, 2021 ylnda gerçekleecek Kongre ile dari Konsey Bakanln Fildii Sahiline devredecek.

Ana Sayfaya Git