'Pusucu' terörist jandarmanın pususuna düştü

Terörden Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride 600 bin lira ödülle aranırken etkisiz hale getirilen "Agir" kod adlı terörist Uğur Arslan'ın, JOPER zorlu operasyonları ve pusu faaliyetiyle etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

Haberler 22.08.2019 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, jandarmann son yllarda Ar ve bölgede artarak devam eden terör operasyonlar sayesinde, terör örgütü mensuplarnn eylemleri bata olmak üzere faaliyet alanlar büyük oranda azaltld.

Özellikle jandarmann kulland nsansz Hava Araçlar (HA) ile tespit edildikleri için saklandklar inlerinden çkaramayan teröristler, havadan yaplan gözetleme çalmalarna yakalanmamak için farkl yöntemlere bavurmaya balad.

Güvenlik güçlerinden korunmak ve gizlenmek için yaptklar her deneme ve yönteme ramen gerek HA gerekse karadan yürütülen operasyonlarla köeye skan teröristler, Mehmetçikin sk takibinden kaçamyor.

Bölgedeki terör eylemlerini tamamen sonlandrmak ve suça karanlar etkisizletirmek için çalmalarna ara vermeden devam eden güvenlik güçleri, bir süre önce çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinde turuncu kategoride yer alan ve 600 bin lira ödülle aranan Agir kod adl terörist Uur Arslan etkisiz hale getirmek için çalma balatt.

Bu çerçevede l Jandarma Komutanl görevlileri, Arda bir çocuk ve 22 güvenlik görevlisinin ehit edilmesinin de aralarnda bulunduu birçok terör eylemine katld belirlenen Arslann yerini belirlemek için özel bir çalma yürüttü.

Terörist Arslann bölgede gerçekletirdii saldrlar ve ardndan devam eden operasyonlarda elde edilen bilgilerden yola çkan güvenlik güçleri, yapt istihbarat çalmalarnda Arslann Tendürek Da krsalnda olduunu belirledi.

çok sayda maara ve oyuklarn bulunduu bölgede yaplan operasyonlar dolaysyla teröristlerin yakalanma korkusuyla gizlendikleri inlerinden çkmamas üzerine, bölgeye JOPER timi sevk edildi.

Pusucu terörist pusuya dütü

Gündüz teröristlerin olabilecei alanlara gizlenerek pusu atan, geceleri ise hayalet gibi sessizce ilerleyip fark ettirmeden yer deitirerek 2 günlük faaliyetle çemberi daraltan JOPER timi, pusucu terörist Arslann bulunduu maaray tespit etti.

Arslan ve beraberindeki teröristi çembere aldktan sonra pusu atarak teslim ol çars yapan tim, teröristlerin silahla karlk vermesi üzerine çatmaya girdi.

JOPER timi, 28 Temmuz 2019 tarihinde ksa süreli yaanan çatmada Arslan ve beraberindeki Gulan Botan kod adl kadn terörist Gami Zeybeki ölü ele geçirdi.

Terörist Arslan ve Zeybekten 2 adet kalanikof piyade tüfei, 4 el bombas, yan yan sra HAdan korunmak içinde kullanlan bir emsiye ve 10 arjör ele geçirildi.

Arslann etkisiz hale getirilmesi sonras yaplan aratrmada, bu teröristin dadaki teröristlere termal kamera ve HAlardan korunma yöntemleri ile pusu atma eitimi verdii görüntüler ortaya çkt.

Terörist Arslann, görüntülerde dadaki teröristlere pusu, termal kamera ve HAlardan korunma yollar ile pusu atma ve askeri birliklere szma eitimi verirken uzay kostümüne benzer parlak renkli giysiler giydirmesi dikkati çekti.

Bu teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardndan bölgedeki maaralarda gizlenen az saydaki teröristin gelitirdikleri yöntemlerin etkisiz kalmas ve korkular, istihbarat kaynaklarnn yapt çalmalarda telsiz kaytlarna da yansd.

Son bir ylda 21 teröristi etkisiz hale getirdiler

l Jandarma Komutanlnn son bir ylda kentte düzenledii operasyonlarda ehit ve yaral verilmezken, 2si sa olmak üzere 21 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisizletirilen teröristler dnda bölgedeki baarl operasyonlar nedeniyle korkan veya pimanlk duyan 2 terörist ise örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

ehirde düzenlenen büyük, orta ve küçük çapl 395 operasyonda, etkisiz hale getirilen teröristlerle 9u uzun namlulu olmak üzere 14 silah, 13 el bombas, 2519 mühimmat, çok sayda patlayc madde yapmnda kullanlan malzeme ve el yapm patlayc maddenin yan sra teröristlerin kulland maara ve snaklarda bol miktarda erzak ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Baarl operasyonlarn ardndan krsal alan teröristlere dar eden jandarma, geriye kalan az saydaki teröristi de etkisiz hale getirebilmek için operasyonlarn aralksz sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git