Rabia Naz komisyonu

Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. İlk toplantıda MHP'li Cemal Enginyurt komisyon divanının AK Parti'li milletvekillerinden oluşmasını eleştirdi. AK Parti ise eleştirileri doğru bulmadı.

Haberler 01.11.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rabia Naz Vatan Bata Olmak Üzere üpheli çocuk Ölümlerinin Aratrlmas ve Bu Konuda Alnmas Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacyla Kurulan Meclis Aratrma Komisyonu bugün AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydodu bakanlnda topland. Komisyon, çalma takvimi görevlendirilecek uzmanlar ve davet edilecekler konularn görütü.

LK ÖNER EYNESLE GTMEK

Y Parti stanbul Milletvekili Hayrettin Nuholu, komisyonun ilk olarak Rabia Nazn öldüü Eynesile gitmeyi önerdi. Komisyonun divannn oluumunda sadece AK Partili milletvekillerinin bulunmasnn doru olmadn belirten Nuholu, divanda muhalefet partilerinden üyelerin de bulunmas gerektiini kaydetti. Nuholu, TBMMnin itibar kayb yaadn ileri sürerek, tibarn kaybettiren birileri var. TBMM çats altnda görev yapyorsak, yüce Meclisin yüceliini koruma görevimiz var. Komisyonlar, üzerlerine aldklar görevleri Türk milletinin tamamnn inanaca ve güvenecei bir eklinde sonuçlandrmal dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Keresteciolu, komisyonun Rabia Nazn vefatnn üzerinden uzun süre geçtikten sonra oluturulmasndan duyduu üzüntüyü dile getirdi. Komisyonun, erk sahiplerinin güçlerini kullanarak delilleri karartmaya yönelik çalmalarnn önüne geçmeyi hedeflemesi gerektiini söyleyen Keresteciolu, Komisyonun, divann AK Partili milletvekillerinden olumas nedeniyle çalmalarna, güven açsndan yenik baladn savundu.

Komisyonun yargsz infazda bulunmayacan ve yarglama yapmayacan vurgulayan Keresteciolu, O kasabada, baka bir kasabada ne olmu, insanlar neden konuamam, bunlar ortaya çkarmaya çalabiliriz. Yöntemimiz bu olmal. En ufak üphesi ve aibesi olan kiilerin buraya karmamas gerekir. Orann etkili ve yetkili kiileriyle görüebiliriz ama onlarn dier kiilerle görüürken yanmzda bulunmamas gerekiyor. Orada yaayan insanlarn bizden sonra korku içinde yaamalarna neden olmamalyz. diye konutu. Rabia Naz olaynn aratrlmas aamasnda ailesinin dinlenmesi gerektiini belirten Keresteciolu, Anneyi bilmiyoruz ama baba hassas. Bize tepki gösterebilir, barabilir. Bu tepkilerine biz de tepki verirsek olmaz. Ona hassasiyet göstererek dinlememiz gerekiyor deerlendirmesinde bulundu.

MHP VEKLNDEN ELETR

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Ylmaz ise komisyon divannn iyi niyetle ve demokratik ekilde kurulduunu vurgulad. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da komisyon divannn AK Partili milletvekillerinden olumasn eletirdi. Rabia Nazn iddia edildii gibi intihar edip etmediinin tespiti için canlandrma yaplmas önerisinde bulunan Enginyurt, 11 yanda 60 kilo bir kz çocuu o kadar mesafeyi koarak nasl atlad? Adli Tp raporunu da doru bulmuyorum. Bu konuda komisyon takdir ederse deney veya aratrma deyin, bir üniversiteyi görevlendirelim, ayn yata çocuklarla canlandrma yaptralm. 4 metreyi geçerse çocuun intihar ettiini kabul edelim önerisinde bulundu.

Cemal Enginyurt, komisyonun, gücüne, makamna ve sfatna bakmadan herkesi dinlemesi gerektiine de iaret etti. CHP Eskiehir Milletvekili Jale Nur Süllü de komisyon divannn oluumunda yanl hareket edildiini ileri sürdü.

TP stanbul Milletvekili Erkan Ba ise Rabia Nazn ölümünün, kamuoyu gündemine getirildiini, aratrma komisyonunun bunun üzerine mecburen kurulduunu kaydetti. Rabia Nazn ölümünde iktidar partisinden bir milletvekilinin adnn geçtiini, komisyon divannn sadece iktidar partisi milletvekillerinden olumasnn bu nedenle doru olmadn savunan Ba, AK Partili milletvekillerine yönelik olarak Kusura bakmayn ama ayp etmisiniz ifadesini kulland.

AK PART ELETRLER DORU BULMADI

Komisyon Bakanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de divan listesini kendisinin hazrladn anmsatarak, divann hazrlan, sunu ekli ve seçimine yönelik eletirilerin doru olmadn vurgulad.

AK Parti Kahramanmara Milletvekili Ahmet Özdemir ise kendisinin de iki çocuunun olduunu ifade ederek, Rabia Nazn bana gelenleri örenmek istediini söyledi. Komisyon çalmalarnn, üyelerin bal bulunduklar partilerden etkilenmeyeceinin altn çizen Özdemir, çalmalarn insani hassasiyetle yürütüleceini aktard. CHPli Süllü, Enginyurtun Rabia Nazn ölümüne ilikin canlandrma yaplmas önerisine ilikin, Artk oradan dümeyle çocuun ölmedii biliniyor. dedi.

HDP ÖNERSNE MHPDEN RET

HDPli Keresteciolunun Tabipler Birliinden uzman çarlmas önerisine, MHPli Enginyurt, Tabipler Odas gelirse dier odalar da gelmek isterler diye kar çkt. Keresteciolunun Mimarlar Odas m gelecek? diye sormas üzerine de Enginyurt, Türkiyede bütün komünistler, HDPliler, CHPliler bu ile çok fazla ilgileniyor. Onlar da gelebilir dedi.

CHPli Süllünün duyarllar sözlerine karlk da Enginyurt, Fazla duyarlsnz da gelen saysn artrmayalm ifadesini kulland.

Bakan Aydodu, Adalet, çileri ve Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler bakanlklar ile Emniyet Genel Müdürlüü, Adli Tp Kurumu ve üniversitelerden uzman isteyeceklerini ve bu kiilerin 3 ay boyunca komisyonla çalacan aktard.

Aydodu, davet edilebilecek dier kurum ve yetkililer konusunda üyelerin önerilerde bulunabileceini söyledi. Komisyon Bakan Aydodu, komisyonun youn ilgi gördüünü dile getirerek, Kl krk yaracaz. Sadece siyasi endielerimizden deil kendimize ait endielerimizden de arnarak aratracaz. Rabbim bizi vicdani olandan ayrmasn, muvaffak etsin diye konutu.

Ana Sayfaya Git