Rabia, proje ödülü ile annesine çamaşır makinesi alacak

TÜBİTAK bölge yarışmasında hazırladığı cep kitap projesiyle birinci olan Muş'un Yeşilova beldesindeki İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Rabia Ceylan (12), "Birincilik ödülü olarak 500 lira aldım. Annem çamaşırları elde yıkıyor. Ona çamaşır makinesi almak istedim ancak yetmedi. Türkiye finalinde başarı elde edersem makineyi alacağım" dedi.

Haberler 12.04.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Melek-Hasan Ceylan çiftinin kzlar 12 yandaki Rabia, hazrlad Deerlerimizi ayakta tutmak için cebimdeki deerler ile bir katk da benden isimli projesiyle TÜBTAKn Vanda yaplan bölge yarmasnda birinci oldu. Ders çalmaktan, hikaye yazmaktan çok holandn söyleyen Rabia Ceylan, günümüzde yaayanan iddet olaylarnn deerlerimizi kaybetmeden kaynaklandn belirtti.

PROJE ÖDÜLÜYLE çAMAIR MAKNES

Deerleri ayakta tutmak için bir katkda kendisinin bulunmak istediini ve hikayeler oluturduunu aktaran Rabia Ceylan, Doay çok seviyorum. Koyunlarn otlatld yerde, doadan ilham alyorum. Her biri farkl bir deeri anlatan hikyelerden oluan bir kitap yazdm. Projem bölgede deerler eitiminde birinci. Birincilik ödülü olarak 500 lira aldm. Annem çamarlar elde ykyor. Ona çamar makinesi almak istedim ancak yetmedi. 7 Maysta Türkiye finali için Kayseriye gideceim. Orada da baar elde edersem ödülümle anneme hediyesini alacam dedi.

ÖRETMENNN BÜYÜK DESTE VAR

Proje danman öretmeni Mehmet Nuri Uçar ise Rabiann kitabnda 12 hikayenin olduunu hatrlatt. Konularn toplumsal deerleri yansttn anlatan Uçar, Kitapta, adalet, vatan severlik, ahde vefa konulu hikayeler yer alyor. Elle yazd hikayelerini bilgisayara aktarmada, yazm kurallarnda yardmc olduk. Günümüzde herhangi bir medya organn açtmzda, ülkemizde ve dünyada yaanan iddet olaylar ile karlarz. Bu olaylardan bir tanesi de toplumumuzu çok üzen; vatanmz bir kaosun içine sürüklemek isteyen 15 Temmuz darbe giriimidir. Bu tür durumlarn ve iddet olaylarnn temelinde, insanlarn, toplumsal deerlerden yoksunlamasnn neden olduunu düünüyorum. Bu çalma ile toplumsal deerlerimizle ilgili ksa anlaml birer örnek deer hikayelerinden oluan bir hikaye kitab yaz bu kitab okuyacak olan ilkokul ve ortaokullardaki örenci arkadalarmn deerlerimiz ile ilgili alglarna katkda bulunmay amaçlyoruz diye konutu.

Kznn bilgisayar yokken kendisine çamar makinesi alacan duyunca duygulandn ifade eden anne Melek Ceylan da Kzm çok çalkan. Sürekli bireyler yazyor. Ben çamarlar elle ykamaya razym. Kzma hikayelerini yazmak için bir bilgisayar almak istiyorum. Eim asgari ücretli, 2 kzm var. Kzlarmn gelecei hereyden önemli. Rabiann baars bizi çok gurulandrd dedi.

Ana Sayfaya Git