Rahip krizinde yeni gelişme: Ev hapsine alındı

Gülen yapılanmasına üye olmakla suçlanan rahip Brunson, Trump'ın 'Rezalet' demesinin ardından ev hapsine alındı.

Haberler 26.07.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir 2nci Ar Ceza Mahkemesi, ABDli rahip Brunsonun adli kontrolle ev hapsine alnmasna karar verdi. Brunson hakknda yurtdna çk yasa da getirildi.

Pastör Brunson, Gülen yaplanmasna üye olmak suçlamasyla tutuklanmt. zmir 2. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Brunson hakknda örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adna suç iledii gerekçesiyle 15 yla kadar, Devletin gizli kalmas gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacyla temin etmek suçlamasndan 20 yla kadar hapis cezas talep ediliyor. ddianamede, Brunsonun din adam görüntüsü altnda PKK ve FETÖ adna suç iledii ve bu örgütlerin amaçlarn bilerek ve isteyerek ibirlii yapt ileri sürülmütü.

TRUMP REZALET DEMT

Brunson hakknda 19 Temmuzda görülen son durumada tutukluluunun devam karar çkmas üzerine Trump sosyal medyadan Rezalet ifadesini kullanmt. ABD Bakan unlar yazmt:

Türkiyenin cezaevindeki saygn Pastör Andrew Burnson tahliye etmemesi tam bir rezalet. çok uzun zamandr rehin tutuluyor. @RT_Erdogan bu mükemmel Hristiyan e babann serbest kalmas için bir ey yapmal. Yanl bir ey yapmad ve ailesinin ona ihtiyac var!

Ana Sayfaya Git