Ramazan sevinci!

Ramazan-ı Şerif’i tüm güzelliğiyle yaşamaya çalışan Mardinliler, mübarek aya kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

Haberler 08.05.2019 - 02:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cennet kaplarn sonuna kadar açld, rahmet ve mafiret ay Ramazan- erif, tüm güzelliiyle yaanmaya devam ediliyor. Mardinliler, ramazann bereketini ve maneviyatn iliklerine kadar hissettiklerini söylediler. Vatandalar, duygu ve düüncülerini öyle dile getirdiler.

Ramazan aynn rzk çok genitir

Ramazana kavumann sevincini yaadklarn ve ramazann çok güzel geçtiini belirten Leman Acbucak, unlar söyledi:

Maallah havalar serindir, çok güzeldir. Ramazan çok güzel geçiyor. Allah, bizleri gelecek senelerdeki ramazanlara ulatrmay, bu ekilde güzel ve huzurlu geçmeyi nasip etsin inallah. ftar hazrl için çarya geldim. Torunum askerden gelmiti, sakatat yapmam istedi, ben de gelip aldm. nallah iftar için yapacam. Eskiden yazn scanda oruç tutarken tarlada ekini elle toplarken de güzel geçiyordu, imdi de güzel geçiyor. Tabi eskiden fakirlik çoktu, insan yeterince doymuyordu. imdi ise maallah sofrann üzeri doludur, her çeit var. Özellikle ramazan aynn rzk çok genitir.

Ramazan frsatçlna dikkat!

Esnafn ramazan aynda fiyatlar düürmesi gerekirken fiyatlar yükselttiine dikkat çekerek tepki gösteren Mehmet Emin Bengü, Müslüman bireyler, merhametli ve efkatli olmal ki, Allah-u Telda bizlere merhametiyle muamele etsin. Allah hepimizi iyilik yolu üzerine muvaffak etsin. Allah-u Tel bizden tüm Müslümanlardan tuttuumuz orucu ve yaptmz ibadetleri kabul etsin. diye konutu.

Ramazan havas insana huzur veriyor

Ramazan havasnn estiini ve ramazann çok güzel geçtiini söyleyen 17 yandaki Tayyar Sun da Ramazan havas çok güzel, insanlara huzur veriyor çünkü manevi bir havas vardr. Ramazandan önce böyle manevi bir hava yoktu ama ramazann balamasyla manevi bir atmosfer olutu. Özellikle yatlarmzdaki gençlere seslenmek istiyorum: ramazan aynn kymetini bilip orucumuzu tutalm ve Allah yolunda olalm. Allah orucu tutanlardan kabul etsin tutmayanlar da slah etsin. dedi.

Oruç tutmak aç kalmak deildir

Ramazan aynn kavuanlar için büyük bir frsat olduuna dikkat çeken Bedrettin Karaboa, her hangi bir özrü olmayan kiilerin mutlaka oruç tutmas gerektiine vurgu yapt.

Havann serin olduundan dolay ramazann çok güzel geçtiini belirten Karaboa, unlar söyledi:

Ramazan aynda sadece insanlarn midesi oruçlu olmamas gerekir, tüm uzuvlar oruçlu olmas gerekir. çünkü ramazanda oruç tutmak sadece aç kalmak deildir. Yoksullara sahip çkp onlar doyurmak gerekir. çünkü bu ay ayrca yardmlama, dayanma sevgi ve sayg aydr.

Bu saygszln önüne geçilmesi gerekir

Mübarek ramazan aynda açk alanlarda yemek yiyip sigara içenlerin çok çirkef bir ey yaptklarna dikkat çeken Karaboa, Özellikle açk alanlarda yemek satan yerlerin slamn örf, adet gelenek ve göreneklerine göre yasaklanmas gerekir. Ben de kesinlikle bunun yasaklanmas inancndaym. Hem ramazan aynn hürmetine hem de oruç tutan insanlara kar ciddi bir saygszlktr. Bu saygszln önüne geçilmesi gerekir. Evinde iyerlerinde yiyip içsinler onlara bir ey diyen yok ama alenen insanlarn gözü önünde yiyip içmek çok yanl bir eydir. dedi.

Eskiden oruç tutmak çok zahmetliydi

imdiki ramazanlarn eski ramazanlara göre daha güzel geçtiini belirten Abdullah Can, Eski ramazanlarda oruçlu halde dalarda hayvanlar otlatyorduk. Gezmediimiz yer yoktu hem çok ackyorduk hem de çok susuyorduk. O zamanda oruç tutmak çok zahmetliydi. imdi ise çok ükür ne ackyoruz nede susuyoruz. Eskiden açtk, yemek için doru dürüst bir ey bulamyorduk. imdi ise bolluk bereket vardr. Nereye gitsen her ey var ama huzur yok. Huzur da olsayd çok iyi olurdu. diye konutu.

Ramazan; sevap, zikir, tespih ve ibadet aydr

Ramazann tüm Müslümanlara hayrlar getirmesini temenni eden Salahattin Nergiz, ramazan aynn Müslümanlarn bayram olduunu söyledi.

Nergiz, Ramazan orucumuz çok güzel geçiyor. Dorusu bu mübarek ve bereketli ramazan ay herkese nasip olmuyor. Allah, oruçlu insana sabr veriyor ve çok çabuk akam oluyor. Gündüz oruç tutuyoruz, akam da camiye gidip teravihimizi klyoruz. Eskinin imknlar ile bu günün imknlar ayn deil. imdiki zamann imknlar çok daha fazladr ama eski ramazanlar da güzel geçiyordu imdi ki ramazanda güzel geçiyor. imdi de fakirler var. Özellikle oruç tutan fakir komularmza iftar için yemek götürmemiz gerekir. çünkü ramazan sevap, zikir, tespih ve ibadet aydr ve özellikle de Müslümanlarn zektn vermeleri gerekir. dedi.

Ana Sayfaya Git