Ramazan'ın ruhuna yakışmayan konser

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla tarihi İçkale'de düzenlenen sözde ilahi konserinde kadınlı-erkeli sanatçıların birlikte "ilahi söylemesi-zikirde" bulunması eleştiri konusu oldu.

Haberler 28.05.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmuun katlmyla tarihi çkalede düzenlenen programda, Kültür ve Turizm Bakanl Güzel Sanatlar Genel Müdürlüü orkestras tarafndan Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça ve Zazaca ilahi, nefes ve zikirlerden oluan Diyar- Huzur konseri verildi. Orkestrann kadnl-erkekli olmas ve birlikte ilahi ile zikirlerin yaplmas dikkat çekerken, bir çok izleyici tarafndan, slami kurallarna uymad ifade edilerek, yadrgand.

Bakan Kurtulmu, merkez Sur ilçesindeki tarihi çkalede düzenlenen Diyar- Huzur programnda yapt konumada, ramazan aynn her türlü güzellikleri ve her türlü güzel hisleri yaatan mübarek bir ay olduunu, peygamberler ve evliyalar ehrinde birlikte olduklarn söyledi.

HUZURUN KENT DYARBAKIR

Diyarbakrn ayn zamanda huzurun kenti olduunu dile getiren Kurtulmu, öyle konutu: Yakn zamana kadar ne yazk ki Diyarbakr kinle, kanla ve birtakm yanl ilerle anld. Allaha çok ükür Diyarbakr artk tam manasyla Diyar- Huzur haline geldi. imdi bundan sonra bu huzuru devam ettirmek, bu ehrin güzel havasn teneffüs eden halkn vazifesidir. Bizler de Türkiyenin daha ileri gitmesi ve yücelmesini isteyen Diyarbakrn, bir Diyar- Huzur olmas için elimizden geleni hep beraber yapacaz. Diyarbakrn çok daha güzel bir kent olmasn salayacaz.

BÜYÜK MEDENYETN çOCUKLARI

Bu akam kardeliimizi hatrlamak ve ilan etmek üzere buradayz. Bu topraklarn insanlar son derece ortak bir geçmie ve hiç üphesiz ortak bir gelecee sahiptir. Bu topraklarda yaayan Kürtler, Türkler, Araplar ve bütün unsurlar, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ana dili konuursa konusun, teninin rengi ne olursa olsun, bu topraklara ait büyük medeniyetin çocuklardr. diyen Kurtulmu, bundan sonra sahip olduklar huzuru daha ileriye götüreceklerini kaydetti.

KÜLTÜRÜ TENEFÜS EDEBLMEK

Diyarbakrn bir huzur kenti olarak çok sayda misafiri arlayacan ifade eden Kurtulmu, öyle devam etti: Burada bu muazzam kültürü her geldiimizde biraz daha derinden teneffüs ederek bu muazzam kültürü yaayacaz. nallah bu konser srasnda hep beraber ramazann maneviyatna uygun bir akam geçirmeyi diliyorum. Cenab- Allah hepimize ramazandan en iyi ekilde istifade edebilmeyi mümkün klsn.

Kültür ve Turizm Bakanl Güzel Sanatlar Genel Müdürlüü orkestras tarafndan Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça ve Zazaca ilahi, nefes ve zikirlerden oluan Diyar- Huzur konserinin verildii programa, Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre ve vatandalar katld.

KADINLI-ERKEKL LAH VE ZKR

Bakanlk Orkestrasnn kadnl-erkekli olmas ve birlikte ilahi ile zikirlerin yaplmas dikkat çekerken, bir çok izleyici tarafndan, slami kurallara uymadn ifade ederek yaananlar yadrgad. Katlmclar, kadnl-erkekli ilahi ve zikirlerin birlikte okunup, yaplmasnn, slami deerve kurallar küçümseme anlamna geldiini belirterek, hassasiyet istediler. 27 ehit Sahabenin mekann bulunduu çkale alannda ve yan bandaki Hazreti Süleyman Caminin yer ald yerlekesinde, bunun yaplr olmasnn, izahnn olamayacan ifade ettiler.

Ana Sayfaya Git