Ramazan'ın ilk cuması!

Ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı. Cami içerisi dolup taşarken, yer bulamayan bazı vatandaşlar güneşe aldırmadan namazı cami avlusunda ve sokakta kıldı.

Haberler 11.05.2019 - 02:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ramazan aynn ilk cuma namaz için Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camiiye akn eden vatandalar ksa sürede camiyi doldurdu. 11 ayn sultan Ramazan aynn ilk cuma namazna akn eden vatandalar cami içerisinde yer olmaynca günee aldrmayarak, cami avlusuna serilen hasr ve hallarn üzerinde namaz kld.

Camiye gelen vatandalardan Hasan Yetmi, bütün Müslüman alemine Ramazan ayn ve cuma namazn mübarek klmas duasnda bulunduunu belirtti. Yetmi, Umarm Allahtan her günümüz böyle güzel, böyle baarl geçer, Allah bu günlerimizi aratmasn. Burada zaten namaz klmak baka bir güzelliktir. çünkü Diyarbakr Ulu Cami 5. Harem-i eriftir, dünyada beincidir. Tabi buradaki güzellik hiçbir yerde yok. Allahn izniyle inallah Allah sürekli burada bize bu kardelii bu dostluu nasip etsin, bu ekilde ibadet etmeyi nasip etsin ta ölene kadar dedi.

Diyarbakr havas, insanlar gerçekten çok mükemmel

ehir dndan Diyarbakra gelen Suat çetin ise cami havasnn mükemmel olduunu, aksiyonun süper olduunu ifade etti. çetin, nsanlar mutlu, Diyarbakr havas, insanlar gerçekten çok mükemmel. Her zaman böyle olmasn dileriz. Huzur var, huzur olmas her zaman önemli. nsanlar birbirlerine sayg, sevgi göstermek zorundadrlar. nanlar birbirlerine sevgi gösterse her ey düzelir güzel olur. Ulu Camiinin bu özellii her zaman vardr. Her zaman insanlar buraya akn ediyor. Hocamz gerçekten mükemmel, verdii mesajlar, demeçler gerçekten çok önemli, çok yerinde. Kendisine teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git