Ranzadan düşerek ölen er, 12 yıl sonra şehit sayıldı

Batman'da 2007 yılında vatani görevini yaptığı sırada ranzadan düşerek hayatını kaybeden er Davut Çelebi, 12 yıl sonra şehit sayıldı.

Haberler 24.09.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesinde, 2007 ylnda vatani görevi srasnda iddiaya göre ranzadan düerek kaldrld hastanede, karacierde gelien iç kanama ve kanama okundan hayatn kaybeden er Davut çelebi, 12 yl sonra ehit sayld.

Batmann Gercü ilçesinde, 2007 vatani görevi srasnda rahatszlanan er Davut çelebi, Gerçü Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada miyalji ve akut sinüzit tehisi konulan çelebi, 2 gün yatak istirahat verilerek birliine gönderildi. Birliindeki ranzasnda istirahate çekilen çelebi, sabah yerde hareketsiz ekilde bulununca tekrar ayn hastaneye kaldrld.

TÜM HAKLARI ALESNE ADE EDLECEK

Buradan sevk edildii Diyarbakrdaki askeri hastanede yaamn yitirdi. çelebinin künt batn travmasna bal karacier rüptüründe gelien iç kanama ve kanama okundan hayatn kaybettii belirlendi. Dört aylk asker olan çelebi ehit saylmad. Sosyal Güvenlik Kurumunun çelebinin vefatn ehitlik kapsamnda deerlendirmediini söyleyen ailenin avukat Serpil Öztürk, konuyu yargya tad. Ankara dare Mahkemesinde görülen davada mahkeme, çelebinin ehit saylmasna ve ehit olduktan sonra geçen 12 yl boyunca tüm haklarnn aileye verilemesine karar verdi.

MAHKEMENN GEREKçES

Mahkeme gerekçesinde ise Miyalji ve akut sinüzit hastal nedeniyle hekim önerisi dorultusunda kouunda üst ranzada istirahat eden müteveffann hastaln da etkisiyle dengesini kaybederek bir ekilde üst ranzadan dütüü, ölümüne sebep olan karacier kanamasnn da bu dümeye bal travmadan kaynakland, olayn meydana geldii kou ortamnn askerlik artlarndan ayr olarak düünülemeyecei, bu haliyle ölümün askerlik vazifesinin gerektirdii artlar altnda vazifenin sebep ve etkisiyle meydana gelmi olduu sonucuna varlmaktadr ifadelerine yer verdi.

Avukat Serpil Öztürk, Davut çelebinin annesi Zübeyde babas Abdullah çelebinin geç de olsa oullarnn hak ettii ehitlik mertebesine ulamasnn gururunu yaadklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git