Raporu sır oldu!

MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Boztoprak, 2 hafta önce bütün tetkikleri tamamlanan müvekkilinin ağır sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 25.01.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Boztoprak, Tahliye beklerken Elaz Cezaevine nakli yapld. Bunun hukuk ile ilgisi yok, yaplan bir eziyettir dedi.

Mardinde tutuklandktan sonra Silivri Cezaevine konulan ancak yaad salk sorunlar nedeniyle MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli dahil bir çok kesim tarafndan tutuksuz yarglanmas gerektii ifade edilen Ahmet Türkün tahliyesini salamas beklenen salk raporunun ortada olmad belirtildi.

Ahmet Türkün stanbuldaki avukat Zeynep Boztoprak, iki hafta önce Ahmet Türkün bütün tetkiklerinin tamamlandn ve geçen hafta Silivri Devlet Hastanesinden salk raporunun çkmasn beklediklerini belirterek unlar kaydetti:

Ancak ortada rapor yok. Silivri Devlet Hastanesi rapor olmadn, Adli Tp Kurumu kendilerine rapor ulamadn söylüyor. Biz rapor ve rapora bal tahliye beklerken Ahmet Türk apar topar Elaz Cezaevine nakledildi. Bugün Silivri Cezaevi savcs ile görüüp raporun akbetini soracaz.

KALBNDE PL VAR

Avukat Boztoprak, Ahmet Türkün kalbinde pil olduunu, bunun belirli aralklarla kontrole götürülmesi gerektiini, yine gözlerinde katarakt olduunu ve buna benzer baz salk sorunlarnn olduunun bütün kamuoyu tarafndan bilinmesine ramen, sürecin uzatlarak kendisine eziyet çektirildiini ileri sürdü. Boztoprak, Ahmet Türkün salk sorunlar ile gündeme gelmekten rahatsz olduunu ve iin hukuki boyutu ile ilgilendiini sözlerine ekledi.

Ahmet Türkün Mardindeki avukat Erdal Kuzu ise tahliye kararn verecek olan mercinin Mardin Adliyesi olacan, bunlarn da bu karar vermek için Silivriden Adli Tp Kurumuna gönderilmesi gereken salk raporunu beklediklerini söyledi. Kuzu, daha önce Mardinde hem tahliye talebinde bulunduklarn, hem de varsa Silivriden düzenlenen salk raporlarn istediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git