Regaip Kandiliniz mübarek olsun!

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Bahattin Akbaş "Bu gece ibadetler için kendimize zaman ayıralım, bizi asıl mutluluğa eriştirecek olan Allah'ı zikretmek, hatırdan ve gönülden çıkarmamaktır"

Haberler 03.02.2022 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

slam aleminde rahmeti ve bereketi bol üç aylarn habercisi kabul edilen Regaip Kandili, bugün idrak edilecek.

slam dünyas için büyük öneme sahip üç aylardan, recep aynn ilk perembe gününü cumaya balayan gece idrak edilen Regaip Kandili, rahmet ve bereket gecesi olarak kabul ediliyor.

Sözlükte kendisine rabet edilen ey, bol ve deerli ba anlamna gelene regaip, hadis ve fkh literatüründe ise bol sevap, mükafat, faziletli amel anlamlarnda kullanlyor.

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu Uzman Bahattin Akba, AA muhabirine, Regaip Gecesinin rabet ve isteklerin yalnzca Allaha yönelik olmas gerektiini hatrlattn söyledi.

ARZU, TUTKU VE HEVES

Müslümann, arzu, tutku ve heveslerinin esiri olmamasnn önemine deinen Akba, Bizler, nefislerimize hakim olmay örenmeliyiz, Rabbimize yönelmeliyiz. dedi.

Regaip Gecesinde namaz klma, dua etme devamnda ise cuma günü oruç tutma tavsiyesinde bulunan Akba, Bu gece ibadetler için kendimize zaman ayralm. Bizi asl mutlulua eritirecek olan Allah zikretmek, hatrdan ve gönülden çkarmamaktr. ifadelerini kulland.

Müslümanlarn kalplerini her türlü kin, nefret ve intikam duygularndan arndrmas gerektiini vurgulayan Akba, Regaip Gecesinde akrabalar aramann ve komularla hediyelemenin çok önemli olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git