Rehberli hizmeti Müslüman ettirdi

Diyarbakır'daki camilerde rehberlik hizmeti verildi, 3 turist Müslüman oldu

Haberler 23.12.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda tarihi mekanlarda turistlere yardmc olmak, doru ve güvenilir bilgi vermek amacyla l Müftülüü tarafndan rehberler görevlendirildi. Rehberlik hizmetinin balad günden bu güne 3 yabanc turist Müslüman oldu.

BADETHANELERDEK REHBERLK HZMET

Diyarbakrda vatandalar, l Müftülüü yetkililerine yerli ve yabanc turistlerin camilere girerken uygun kyafetlerle girmesi hususunda dikkatleri çekip, cami adab konusunda turistlerin bilgilendirilmesini talep etti. Vatandalarn bu talepleri dorultusunda çalma yapan Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Diyarbakrn tarihine ve maneviyatna k tutan Hz. Süleyman Camii ve 5. Harem-i erif olan Ulu Camide l Müftülüü ile Sur lçe Müftülüü istiaresi ile turistlere yardmc olmak, doru ve güvenilir bilgi vermek amacyla rehberler görevlendirdiklerini söyledi. Karabayr, Rehberlerimiz, yerli ve yabanc turistlere Diyarbakrn inanç boyutunu, medreselere ev sahiplii yapmasndan dolay eitim boyutunu ve tarihi mekanlar hakknda tantmlar yaparak rehberlik hizmeti sunmaktalar dedi.

3 YABANCI TURST MÜSLÜMAN OLDU

Bu çalma kapsamnda l Müftülüünce turistlere rehberlik etmek amacyla görevlendirilen ve üç dil bilen Abdülmenap Aydn, Öncelikle yerli ve yabanc turistlere Diyarbakr Ulu Caminin slam aleminin 5. Harem-i erifi oluunu, peygamberler, sahabeler ve medeniyetler ehri oluunu ve inanç boyutunu anlatyoruz. Ulu Cami külliyesi içerisinde bulunan iki tane özel medresemizden bahsederek Ulu Caminin bir ilim ve irfan yuvas olduunu ngilizce, Arapça Rusça olmak üzere üç dilde tantyoruz. Ulu Caminin giriinde sa tarafta bulunan panolarmza slamn 5 artn, önemini, esaslarn, broürlerimizde ise slam dininde caminin kutsalln ve deerini, tesettürün slamdaki yerini, slamda ailenin önemini, Diyarbakrn önemli camilerinin tarihçeleri ve corafyamzda yetien ilim adamlarnn tantld bilgiler yer almaktadr.

VERLEN REHBER BLGLERDEN ETKLEND

Rehberliimiz sayesinde bugüne kadar 3 yabanc turist Müslüman oldu. Ulu Camiyi ziyaret eden turistlerimize çeitli dillerde yazlm slam eserlerini vererek okumalarn ve slam dini üzerinde merak ettikleri sorulara cevap vermeyi salyoruz, sonra onlarla birlikte caminin belli bölümlerini ziyaret ederek salkl bilgiyi vermeye çalyoruz. Ardndan Evliya çelebinin sözü olan, Ulu Caminin öyle bir ruhaniyeti vardr ki bir kimse iki rekat namaz klsa kabul olunduuna kalbi ahitlik eder sözünden sonra birçok misafirimiz kyama dorulup dua etmekte ve namaz klmaktadr. Turistler, Diyarbakrn manevi atmosferinden etkilendiklerini ve herkesin mutlaka buralar ziyaret etmesi gerektiini tavsiye ediyorlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git