Rehin alınmadır!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'nın tutuklanmasıyla ilgili "Arkadaşlarımız AKP iktidarı tarafından kaçırılmış ve Diyarbakır'da cezaevi denilen bir yerde rehin tutulmaktadırlar.

Haberler 01.11.2016 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Demirta, Sergei Stanishev bakanlndaki Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) heyeti ile parti genel merkezinde görütü. Görümenin ardndan düzenlenen ortak basn toplantsnda, gazetecilerin sorularn yantlayan Demirta, Gültan Kanak ve Frat Anlnn tutuklanmasn rehin alma olarak deerlendirdi.

ARKADALARIMIZ AKP KTDARI TARAFINDAN REHN TUTULMAKTADIR

HDP Basn Bürosundan yaplan açklamaya göre, Demirta, öyle konutu: Diyarbakr Büyükehir Belediye ebakanlarmz Gültan Kanak ve Frat Anl ile KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Atann tutuklanmas diye bir ey yok. Buna tutuklama dersek sanki yargsal bir mekanizma iliyor gibi kabul ederiz. Ortada yarg falan yok. Bu bir kaçrlmadr, rehin almadr. Tutuklama yok. Arkadalarmz AKP iktidar tarafnda kaçrlm ve Diyarbakrda cezaevi denilen bir yerde rehin tutulmaktadrlar. Bu bir yarg süreci deildir. Ad da tutuklama deildir. Ad kaçrlmadr, rehin alnmadr. Arkadalarmz kaçrlm ve rehin alnmtr. Biz buna kar etkili bir mücadele yürüteceiz. Bu, temel bir hedefe, diktatörleme hedefine doru adm adm giderken yaplan operasyonlardan biridir. Bu sabah Cumhuriyet gazetesine yaplan operasyon da böyledir. Cumhuriyet gazetesiyle dayanma içinde olacaz. Tek bir muhalefet oda kalmamas için AKP merkezi tarafndan koordine edilen basklarn yeni bir aamasyla kar karyayz

MLLETVEKLLERMZE YÖNELK TUTUKLAMA HAZIRLII YAPTIKLARI GERçEK

HDPnin 6 milyon oyunun olduunu belirten Demirta, Dokunulmazlklarmz kaldrld. Amaç milletvekillerini cezaevine almak. Hedef olas bir seçimde HDPyi çalamaz hale getirip baraj alt brakarak 400 milletvekiline ulamak. Türkiye toplumun bunu iyi görmesi lazm. çok açk ve nettir. Bugün diktatörlüün önündeki tek engel HDPdir. HDP ortadan kalkt anda herkesin üzerine, on yllarca sürecek bir kabus çökecek. Bugün baaramyorlar, çünkü biz varz. Önümüzdeki seçimde HDP %15, %20 oy alrsa bunlarn hayalleri kabusa dönüür. Milletvekillerimize yönelik tutuklama hazrl yaptklar bir gerçektir. Ancak herkes bilmelidir, darda HDPye oy vermi 6 milyon insan var. Hepsini bile tutuklasalar HDPyi bitiremezler. Bundan emin olsunlar. Cezaevinde de darda da olsak AKPye kar muazzam baar elde edecek bir güce sahibiz ifadelerini kulland.

ÜLKE BÖLÜNÜR DYEREK HERKES HDPYE KARI BAKANLIK ETRAFINDA TOPLAMAYI AMAçLIYORLAR

Bakanlk sistemi tartmalarna deinen Demirta, Zaten dikkat ederseniz bakanlk tartmasnda Ülke bölünür diyerek bilinçalt bir mesajla herkesi HDPye kar bakanlk etrafnda toplamay amaçlyorlar. Ülke kim tarafndan nasl bölünecekmi? Bakanlk olursa ülke bölünmekten nasl kurtulacakm? Bunu anlatmyorlar. Tehditle, antajla, bakanlk ad altnda tek adam rejimini getirme çalacaklar açktr. Biz sözümüzü söyledik. Bu ülkede demokratik bir ekilde olacak bir sistem düünmüyorlar. Bakanlk dedikleri tam da ite u yaadklarmzdr. Bakanlk dedikleri tek adam sistemini anayasal güvenceye kavuturduktan sonra Bu ülkede bizim gibi düünmeyenler artk yaayamaz diyecekler. Biz bunu durdurabilecek güce sahibiz. Daha önce baardk, yine baaracaz diye konutu.

OLASI BR SEçME PART OLARAK GRECEZ

Olas bir seçimde HDPnin durumunu deerlendiren HDP E Genel Bakan Demirta, Olas bir genel seçime bamsz adaylarla deil, parti olarak gireceiz. Bunun tartmas bile olamaz. Anketlerde HDPnin en düük oyu %11,5 çkmaktadr. Zaten bunu gördükleri için erken seçim karar alamyorlar. Dier partiler %30 oy alsalar da AKPyi durduramazlar. Biz %13le AKPyi nasl durduunu herkes gördü. HDP dnda hiçbir kurtulu yok dedi.

Ana Sayfaya Git