Remziye teyze azmiyle örnek

Adıyaman Belediyesi bünyesinde yer alan Toplumsal Gelişim Merkezi'nde (TOGEM) geri dönüşüm kursuna katılan 55 yaşındaki Remziye Vural, azmi ve çalışkanlığıyla örnek oluyor.

Haberler 23.01.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOGEMde açlan geri dönüüm kursunda 18 kadn, gazete sayfalarnn yan sra birçok atk malzemeden çanta, kap süsü, sepet, tepsi, saat, çerezlik gibi yeni ürünler yaparak aile bütçelerine katkda bulunuyor.

Bahçecik Mahallesinde yaayan ve 18 kursiyerden biri olan dört çocuk annesi 55 yandaki Remziye Vural, kurstan elde ettii gelirle yaamn sürdürüyor.

Kursa torunu ve kurs arkadalaryla beraber güzel zamanlar geçirdiini belirten Vural, atk malzemelerden birçok süs eyas yaptn söyledi.

GER DÖNÜÜM KURSUNA

Kurs merkezi yetkililerinin kendisiyle yakndan ilgilendiini ifade eden Vural, 3 çocuk babas olan zihinsel engelli olumla ayn evde yayorum ve olum çalmyor. Eim çalyor ama kazancmz iki ailemize yetmiyor. Torunlarm da okula gittii için yükümüz bir hayli artt. Mecburen ben de bu kursa gelerek ilerleyen yama ramen kurs örenip aile bütçeme katkda buluyorum. Yetkililerden bize yardm etmeleri konusunda da destek bekliyorum. eklinde konutu.

TOGEM koordinatörü Abdulmecit Doan ise bünyelerinde 11 mesleki teknik ve beceri kursun bulunduunu belirterek, Bu kurslarn birçou el becerisinin yannda diki nak ve birçok kurs yapyoruz. Buradaki kursiyerler hem sosyalleiyor hem de ev bütçelerine katk salyor. Biz de kendilerini bu kurslarda istihdam ediyoruz. dedi.

Usta öreticisi Nuray rem Yavuz da kursta atk malzemeleri deerlendirip gerekli süs eyalar yaparak ilevsel hale getirdiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git