Renk cümbüşü!

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Mardin'in Savur ilçesi, sonbaharda büründüğü renk cümbüşüyle görenleri büyülüyor.

Haberler 19.11.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi ve doasyla ilgi gören Mardinin Savur ilçesi, sonbaharda ayr güzellie bürünüyor.

Roma döneminde ina edildii tahmin edilen kalenin yamacna kurulu Savurda, sonbaharda aaçlarn oluturduu renk cümbüü, görenleri hayran brakyor.

Farkl dil ve dinlere mensup insanlarn yüzyllarca bir arada yaad aralarnda manastr, kilise, cami ve köprünün de yer ald 40 akn tarihi yapya sahip Savur, kavak aaçlarnn farkl renk tonlarndaki yapraklaryla ziyaretçilerine sonbaharn güzelliini yaatyor.

Savur Kaymakam Bayram Türker, Mardinin tarihi, kültürü ve ta yaplaryla Türkiyenin en güzel ehirlerinden biri olduunu söyledi.

Savur ilçesinin de birçok güzellii barndrdn ifade eden Türker, Mardinin tarihi ve kültürünü yanstmasnn yan sra esiz bir doaya da sahip. Herkesin bu güzellii görmesini istiyoruz. u an öyle bir renk cümbüü var ki; belki Türkiyenin birçok noktasndan tahmin edilemeyecek kadar çok güzel. Sonbaharn Mardin ve Savur için kaçnlmayacak bir mevsim olduunu vurguluyoruz. diye konutu.

- Doamzla Mardinden fazlasn sunuyoruz

Savura Küçük Mardin de denildiini söyleyen Türker, Aslnda Mardine benzemekle beraber doamzla Mardinden fazlasn sunuyoruz. Doal güzellikleriyle görülmesi gereken bir ilçe. dedi.

- Sonbahar çekimleri için herkesi bekliyoruz

Mardin Fotoraf ve Sanatçlar Dernei Bakan Latif Sakz, Savurun tarihi ve doal güzellikleriyle bal bana önemli bir kültür hazinesi olduunu söyledi.

Özellikle sonbaharda inanlmaz bir cazibesinin olduunu, doa fotorafçlarnn en çok urad yerlerin banda geldiini anlatan Sakz, lkbaharda yeilin tonlarn görebiliyoruz ama sonbaharda farkl renklerin bütün tonlarn çok net bir ekilde yaayabiliyoruz. Bu renk yelpazesini çok rahat fotoraflarnza yanstabiliyorsunuz. Sonbahar çekimleri için herkesi bekliyoruz. ifadelerini kulland.

lçe sakinlerinden Zuhal çapakolu, Savurun tarihi güzellikleri ve doasnn görülmeye deer olduunu vurgulayarak Özellikle sonbaharda doasyla dört dörtlük. Her türlü rengi görebileceiniz bir yer. Buraya herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git