Resim aşkı engel tanımadı

Suriyeli görme engelli Şirin Khalil, çeşitli nedenlerden dolanı Diyarbakır’a geldi. Görme engelli olmasına rağmen dokunduğu tüm objelere resim çizen Khalil, çalışmalarını ilerletmek için yardım bekliyor.

Haberler 20.06.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede yaad çeitli nedenlerden dolay Diyarbakra gelen ve sol gözü hiç görmeyen sa gözü de çok az gören 4 çocuk annesi 40 yandaki irin Khalil, tüm olumsuzluklara ramen resim çizmekten vazgeçmedi. Suriyede girdii yarmalarda çeitli dereceler alan Khalil, yeterince destek verilmemesi nedeni ile bir süre resim çizmedi. Eitim hayatn tamamladktan sonra bir süre öretmenlik yapp evlenen Khalil, Diyarbakra geldikten sonra maddi skntlardan dolay aray içine girdi. Beyaz Ay Derneinin açm olduu deri kursuna KUR üzerinden balayan Khalil, çok sevdii resim çizme sanatna tekrardan adm att.

Ta, duvar, kuma üzerine resim çizebiliyor

irin Khalil, Suriyede resim eitimini tamamladn belirterek maddi skntlar yaadn söyledi. Khalil, Deri çanta yapmaya el attm yava yava yaptm. Resim yapmam var, deneme yaptm deri yakarak tablo yaptm güzel çkt. lk defa yaptm güzel çkt. imdi de çini sanatn yapyorum. Resim yapma yeteneim var. Ta üstüne resim yapabilirim, duvar üstüne çizebilirim, kuma üzerine. Ne olsa yani resim yapma yeteneim var ne ekilde de olsa ortaya çkartabiliyorum. Küçükken gözümden skntm vard fark etmedim. Büyüyünce sordum sol gözümün iflas ettiini örendim. Pes etmedim yine de hevesim resim yapma üzerine çok var. Ama artk görüyorum ki, ne kadar üstüne çalyorsam görmem azalyor. Ya ilerledikçe görmem de azalyor. Ne kadar küçük eyler yapyorsam örnein çini çalmalar küçük küçük yapyorum skntm sol gözümde de çkt. nsanda sanat ruhu varsa güzel ey nerede varsa çeker dedi.

Bu yetenek ailemizde var

Güzel bir ey gördüünde resmini çizdiini belirten Khalil, sözlerine öyle devam etti:

Bu resimleri benden yapmam istediler. lk baladmda dedim belki yapamam, biraz korktum açkças. Baladmda yava yava biraz korkum krld. Daha sonra çok ükür oldu, resim ortaya çkt. Bundan daha fazlasn da yapabiliyorum. Burada yabancyz, hedefim çocuklarmn okumas, gelecekleri. Evimiz yok, evimiz kira. Olurda benle çocuklarmn babas bir gün ölürsek onlarn ortada kalmamalarn istiyorum. Yabanc olduumuz için burada çok zorluk çekiyoruz. Bu yetenek ailemizde var, çou resim çizmeyi seviyor. Ailemizin çou ressam, air ve hattatlar.

Ana Sayfaya Git