Resim çekme cezası bozuldu

GAZİANTEP Bölge Adliye Mahkemesi, HDP Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 25 Kasım 2016 tarihinde, Mardin'de yargılandığı davaya SEGBİS ile katıldığı sırada fotoğrafını çekip, sosyal medyadan paylaştığı iddiasıyla hakkında dava açılan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven'e, 'ses ve görüntülerin kayda alınması' suçundan verilen 3 ay hapis cezası kararını bozdu.

Haberler 10.03.2018 - 12:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan HDP E Genel eski Bakan Demirta, 25 Kasm 2016da, Mardin 1inci Asliye Ceza Mahkemesinde Türk milletini, Cumhuriyeti ve TBMMyi alenen aalamak suçundan yargland davaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlarak, ifade verdi. Bu srada, duruma salonundaki ekrandan cep telefonu kamerasyla Demirtan fotorafn çekip, sosyal medya hesabndan paylat iddia edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakan Leyla Güven hakknda Mardin Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld. Soruturmann tamamlanmasnn ardndan Güven hakknda, yasak olmasna ramen sesi ve görüntüleri kayda ald iddiasyla 1 yldan 3 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

FOTORAFI BEN çEKMEDM

ddianame kabul edildikten sonra Leyla Güvenin yarglanmas, Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde yapld. Savunmasnda, mahkeme salonunda fotoraf çekmediini ileri süren Güven, Bakanmzn bir resmi, sosyal medyada çknca, kendi sayfamda paylatm. Resmi kesinlikle ben çekmedim. Takipçi saym fazla olduu için daha hzl yayld. Ben, mahkeme salonunda resim çekilmeyeceini bilen birisiyim. 5 yl tutuklu yarglanan birisiyim. Dolaysyla resmi ben çekmedim dedi.

3 AY HAPS CEZASI VERLD

Mahkeme heyeti, Leyla Güveni ses ve görüntülerin kayda alnmas suçundan 3 ay hapis cezasna çarptrd. Kararda, sann sabkal kiilii ile suçun ileni ekli göz önüne alnarak, yararna cezay hafifletecek takdiri neden olmad belirtildi. Cezada indirim yaplmazken, erteleme karar da verilmedi.

YENDEN YARGILAMA KARARI

Leyla Güvenin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinin verdii kararn yasaya aykr olduunu savunarak, Gaziantep Bölge Adliyesi Mahkemesine istinaf bavurusu yapt. Dosyay deerlendiren 3üncü Ceza Dairesi, Leyla Güven hakknda verilen ceza kararnn bozulmasna hükmetti. Oy birlii ile alnan kararda, yerel mahkemenin kararnda hukuka aykrlklar ihtimali bulunduu belirtilerek, yeniden yarglama yaplp, deerlendirilmesi için davann tekrar görülmesine karar verildii kaydedildi.

3üncü Ceza Dairesince, davann 8 Mays günü Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinde yeniden görülmesine karar verildi.

Ana Sayfaya Git