Ressamlar, tarihi Murat Köprüsü'nü çizdi

MUŞ Valiliği’nce düzenlenen 'Uluslararası Dünya Sanatçılarının Gözüyle Muş' etkinliği kapsamında, 25 farklı ülkeden kente gelen ressamlar, tarihi Murat Köprüsü’nü çizdi.

Haberler 11.07.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uluslararas Dünya Sanatçlarnn Gözüyle Mu etkinlii kapsamnda 25 farkl ülkeden yaklak 50 ressam, kente geldi. Kenti gezen ressamlar, daha sonra tarihi Murat Köprüsü üzerinde resim çizdi. Köprü üzerinde ziyaretçilerin dikkatlerini üzerlerine çeken ressamlar, tarihi köprüyü tuvale yanstt. Vali lker Gündüzöz ile ei Meide Gündüzöz de çalmalar yerinde inceleyerek ressamlara kolaylklar diledi.

MURAT KÖPRÜSÜNÜ çZDLER

Kazakistanl sanatç Jamilya Bektiyarova, Biz burada tanp, sohbet ediyoruz. Yeni bir eyler görüp, öreniyoruz. Mu gerçekten çok güzel, tarih var. Tarihi Murat Köprüsü çok eski, muhteem bir görüntüsü var. Muta çok iyi insanlar var dedi.

Azerbaycann bakenti Baküden etkinlie katlan Sevinç Kermova ise Baküden Mua geldim. Biz burada bulutuk. Her yerden ressamlar var. 25 ülkeden katlm saland. 50yi yakn ressam arkadala birlikte Mutayz. Mu çok güzel, bizleri çok iyi karladlar. Burada u an tarihi Murat Köprüsünün çizimini yapyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git