Restorasyon göz kamaştırıyor

Mardin’in Artuklu İlçe Belediyesi tarafından yapılan kültürel peyzaj ve aydınlatma sistemiyle yeniden ihya edilen Zinciriye Sokak, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Haberler 02.09.2018 - 12:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin günümüze kadar gelmi en önemli geleneksel mekanlarnn arasnda bulunan Zinciriye Sokak ve merdivenleri, Artuklu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili akir Öner Öztürkün talimatyla balatlan sokak salklatrmas ve yeni peyzaj çalmasnn tamamlanmasyla cazibesi en çok artan mekanlarn banda gelmeye balad.

RESTORASYON GÖZ KAMATIRIYOR

Artuklu Belediyesi olarak tarihe sahip çkmay ve tarihi deerleri korumay görev edindiklerini kaydeden Kaymakam Öztürk, Yapm en az Mardin tarihi kadar eski olan sokaklarn gerek geleneksel gerekse de modern mimari ile ele alnabilmesi ile ilgili uzun zamandan beri teknik ekiplerimiz ve personellerimizce sürdürülen çalmalar var. Bu çalmalarn arasnda Zinciriye Sokak da yer alyordu. Ekiplerimiz, özgün dokuya zarar vermeden ve sokamzn mimari üslubunu da bozmadan kültürel peyzaj ve aydnlatma sistemleri ile adeta kentsel sit alannn çehresini deitirecek güzel bir çalma gerçekletirdi. Sokak salklatrmas çalmasnn tamamlanmasyla Zinciriye Sokak yeniden ihya edildi. Sokamza kazandrlan güzel görsellik, ilçemizin tantmna da önemli katk saladna memnuniyetle ahit oluyoruz. Yolu tarihi ehrimizden geçen hemen her misafirimiz, mutlaka bu sokamzn önünde an ölümsüzletirmek için kartpostallk manzara önünde fotoraf çekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git