Restore edilen tarihi manastır açıldı

Batman'ın Gercüş ilçesindeki Mor Aho Manastırının 3 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Haberler 17.04.2018 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesindeki Mor Aho Manastr 3 yl süren restorasyon çalmalarnn tamamlanmasnn ardndan ziyarete açld.

Vali Ahmet Deniz, Arca Köyünde 6. yüzylda yapld belirtilen Mor Aho Manastrnn açl dolaysyla düzenlenen törende, bu corafyann sevgi ve hogörü tohumlarnn atld topraklar olduunu belirtti.

Bizler farkllklarmz zenginlik olarak görüyoruz. çünkü cihan imparatorluunun miras üzerinde yayoruz. diyen Deniz, öyle devam etti:

TARH MANASTIR

Elbette farkllklarmz olacaktr. Farkl din ve mezhebe mensup olanlar olacaktr. Önemli olan birliimiz, kardeliimiz ve beraberliimizdir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bütün vatandalarmzn ibadet etme özgürlüüne sahip çkyoruz. Anadoluda birçok yerde kilise ve cami yan yanadr. Dünyann bu sevgi, hogörü ve kucaklamaya ihtiyac var.

Mor Gabriel Manastr Metropoliti Samuel Akta da tarihi manastrn ziyarete açlmasndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Yklan manastr köy halk ve devlet büyüklerimizin yardmyla onarld. Allah hükümetimizi var etsin. dedi.

Süryani ükrü Akta da Babakan Yardmcs Mehmet imekin manastrn onarmna büyük destek verdiini belirterek, Restorasyon çalmasnda hiçbir fedakarlktan kaçnmayan devletimize de ükranlarmz sunuyoruz. ifadesini kulland.

Programa, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Gercü Kaymakam Ünal Koç ile Avrupadan gelen baz Süryaniler de katld.

Ana Sayfaya Git