Reyhani Karşılama!

Midyat’a gelen turistler için Reyhani oyunu ekibi kuruldu

Haberler 02.10.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDNin Midyat lçesine gelen turistleri karlamak için Kaymakamlk tarafndan yöresel Reyhani oyunu ekibi kuruldu. Reyhani ekibi oyuncusu Canan Gümü, Midyata gelen youn bir turist kafilesi olduunu belirterek, Biraz da asimile olmaya yakn bir oyundur Reyhani. Biz bunu tekrar yaatmak için hafta sonlar turistlerin en çok rabet ettii yerlerden Konukevinde öleden sonralar gösteri yaparak yaatmaya çalyoruz dedi.

Midyat Kaymakamlnn kültürel çalmalar kapsamnda ilk defa kurduu Reyhani oyun ekibinin, kente gelen turistleri halay çekerek karlyor. Binlerce yllk tarihi ta evleri, han, cami, kilise ve manastrlar gezmek için gelen tatilci ve turistler, bölgenin kültürü, tarihi ve mimari dokusunu yakndan tanma imkan buluyor hem de bu mekanlarda hatra fotoraf çektiriyor.

TURSTLERE REHYAN OYUNUYLA KARILAMA

Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, kenti gezmeye gelen turistlere farkl bir atmosfer yaatmak için sadece Mardinde oynanan Reyhani oyunu oynayan bir ekip kurdu.

lçe Milli Eitim Müdürlüünde görevli Edebiyat Öretmeni Canan Gümü ve memur Halit Borann yer ald Reyhani ekibi, tatilci ve turistlerin ziyaret ettii tarihi devlet Konukevinde Cumartesi ve Pazar günleri gösteriye sunuyor. Günün farkl saatlerinde müzik eliinde Reyhani oyununu oynayan ekibi biranda karlarnda gören turistler, büyük bir sevinç yaad. Performanslaryla izleyenleri büyüleyen ekibin gösterisini hayranlkla izleyen turistler, oyunlarn oynayan ekibin bol bol fotoraflarn çekip videoya ald. Ekibin oyuncusu Canan Gümü, Midyata gelen youn bir turist kafilesi olduunu belirterek, öyle dedi:

BÖLGEYE ÖZGÜ BR OYUN

Biraz da asimile olmaya yakn bir dans Reyhani. Biz bunu tekrar yaatmak için hafta sonlar turistlerin en çok rabet ettii yerlerden biri olan konukevinde öleden sonralar gösteri yaparak yaatmaya çalyoruz. Burann tarihini, kültürünü yanstan bir dans olmazsa olmad. Herkes çok ilgi gösteriyor. Biz zaten dans ederken o youn katlm herkes görüyor. Beeniyorlar, tebrik ediyorlar, dansn adn soruyorlar. Bunla ilgili de bilgi veriyoruz biz onlara. uan gelen ilgiden çok memnunuz.

Reyhani oyun ekinde yer alan Halit Bora, özellikle Midyata gelen turistlere Reyhaniyi göstermek ve onlar Reyhani karlamak istediklerini ifade ederek, Oyunlarla karlayalm turistlerimizi, bizim aslnda kültürümüz budur. Bu kültürümüzü görmelerini istiyoruz dedi.

Oyunu ei ile birlikte izleyen Murat Akcan da, Reyhani oyununu görünce çok ardn ifade ederek, Hepsini videoya çektim, sosyal medya hesabmdan canl yayn yaptm. çok sevdim, çok güzeldi. Kalbim de acd. Bu tür eylerin devaml olmasn istiyorum, ben de devaml buraya geleceim srf bu oyunu izlemek için diye konutu.

Ana Sayfaya Git