Rezil için özel ekip kuruldu!

Diyarbakır'daki tacizcinin yakalanması için özel ekip kuruldu.

Haberler 16.12.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye uyruklu E.X. adl kadnn, iki çocuunun yannda, arkasndan yaklaarak taciz edildii olayla ilgili görüntülerin televizyonlarda ve sosyal medyada yaynlanmas ardndan Diyarbakr Emniyet Müdürlüü, tacizcinin yakalanmas amacyla özel ekip kurdu. Tacizciyi yakalamak için kapsaml aratrma yapan özel ekip, çevredeki görüntü kaytlarn izleyerek, üpheliyi aryor.

Merkez Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yusuf slam Caddesi üzerinde iki çocuuyla birlikte yolda yürürken tacize urayan ve hamile olduu ifade edilen Suriye uyruklu E.Xi taciz eden kiinin yakalanmas amacyla Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde özel bir ekip oluturuldu.

ÖZEL EKP OLUTURULDU

Asayi ube Müdürlüüne bal özel ekip, 11 Aralk günü meydana gelen taciz olay ile ilgili kapsaml aratrma balatt. 12 Aralk günü Diyarbakr Balar Polis merkezine giderek ikayetçi olduu örenilen E.X.in ifadesinde, olay günü çocuklarn okula götürdüü srada arkadan yaklaan bir kiinin kendisini elle taciz ettiini, ardndan tacizciye tepki göstermesi üzerine kiinin belinden küçük bir tabanca çkararak üzerine doru yürüdüünü ve daha da sonra uzaklatn söyledii belirtildi.

YAKALANMASI çN

Oluturulan özel ekip üpheliyi yakalamak için E.X. ile yeniden görüme yaparak bilgi alrken, tacizin yapld bölgeden balayarak güvenlik kameralarnn yan sra mobese kameralarn da incelemeye ald. çok sayda görüntüyü izleyerek, burada bulunanlarla yüz yüze görüme yapan ekipler, tacizcinin kaç yönündeki güzergahlardaki aratrmasn sürdürüyor.

ÖZEL EKP, TACZCY ARIYOR

Polis olayn yaand sokaktan balayarak, vatandalarla tek tek görü alyor ve tacizcinin görüntülerini izleterek tespit çalmas yürütüyor. Kentin birçok noktasnda aranan üphelinin ekalini belirleyen polis, güvenlik kameralar ve mobeselerden üphelinin tam ekalini belirledi. Bölgede özel ekibin çalmas devam ediyor.

ESNAF VE KADINLARDAN TEPK

çevre esnaf da yaanan taciz olayna sert tepki gösterdi. Vatandalar, tacizcinin bir an önce bulunmas için polis ekiplerine yardmc olmaya hazr olduklarn söyledi. Baz kadnlar da taciz olayna tepkilerini dile getirdi.

YAADIKLARINI ANLATTI

Buarada, HAnn haberine göre tercüman eliinde ifade veren E.X., olayn yaand gün her günkü gibi çocuklarn okula götürdüünü belirterek, Arkamda fark etmediim bir kii çocuklarmn gözü önünde beni elle taciz etti. Kendisine kar koymamla bana silah çekip, tekme atmaya balad. Büyük korku yaadm. Silah çekmesiyle bir an beni ve çocuklarm öldüreceini düündüm. Bana anlamadm laflar söyleyerek uzaklat dedi.

DIARIYA çIKMAYA KORKUYORUM

Olayn büyük bir rezalet olduunu anlatan E.X., Din iman kalmam hamile bir kadna çocuklar gözü önünde bu yaplr m? Bu insanlk d saldrya maruz kaldm utanç için duyuyorum. O günden sonra darya çkmaya korkuyorum. çocuklarm eim sabahlar okula götürürken, ölen dalta, eim i yerinde olduu için korku içinde çocuumu almaya gidiyorum. Yine bana bunu yapar endiesi yayorum. Bu kiinin biran önce yakalanmasn istiyorum diye konutu.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakr l Müdürlüünün E.X.e psikolojik destek verecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git