Roboski acısı hiç dinmeyecek

Uludere ilçesi Ortasu köyü Irak sınırındaki hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 kişi, olayın 6'ncı yılında mezarları başında anıldı.

Haberler 29.12.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uludere ilçesi Ortasu Köyü Irak snrnda 28 Aralk 2011 tarihinde düzenlenen hava operasyonunda, Iraktan kaçak mal getiren aralarnda çocuklarn da olduu 34 kii hayatn kaybetti. Ölenler için dün Gülyaz köyü mezarlnda düzenlenen anma törenine, HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay, DTK E Bakan Berdan Öztürk, HDP Milletvekilleri Aycan rmez, Leyla Birlik, Mithat Sancar, hayatn kaybedenlerin aileleri ve çok sayda vatanda katld.

ROBOSK NSANLIK SUçUDUR

Anmada aileler adna konuan Veli Encü, 6 yldr adalet bekleyen, verilen bütün sözlere ramen Ankarann karanlk dehlizlerinde adaletsizlie hapsedilen, adalet talebini yükselttikçe zulme urayan bir davann takipçisi olduklarn belirtirek, 2193 gündür Hükümet, Meclis nsan Haklar Komisyonu, sivil yarg, asker yarg ve Anayasa Mahkemesini dolaan dava hepsinin utanç verici birliinin arasnda karanla gömüldü, gömülüyordedi.

SORUMLULARIN ORTAYA çIKMASI

HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay ise, bu olayda sorumlululuu olanlar knadklarn belirterek, Bugüne kadar sorumlularn ortaya çkarlmamas, hiçbir hukuki adli bir ilemin salkl yürütülmemesi, örtbas edilmesi aslnda bir tesadüf deil. te Türkiye bugün KHKlar ile OHAL ile yönetiliyor. Biliyoruz ki hakikatlerle yüzleirsek o zaman bar ve demokrasiyi el birlii ile bu topraklara getirebiliriz.

Anma töreninde mezarlarn bana geçen aileler gözyalarna hakim olamazken, konumalarna ardndan mezardaki kalabalk sessizce dald. Askerlerin anma nedeniyle Ortasu ve Gülyaz köylerinde güvenlik önlemleri ald gözlendi.

Ana Sayfaya Git