Rojbinin yürümesi için!

Rojbin'in yürümesi için 120 bin liraya ihtiyaç varDiyarbakır'da yaşayan doğuştan kalça çıkığı bulunan ve sol bacağı diğerinden kısa olan Rojbin Çelik (22), bugüne kadar 15 ameliyat geçirdi.

Haberler 01.07.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan doutan kalça çk bulunan ve sol baca dierinden ksa olan Rojbin çelik (22), bugüne kadar 15 ameliyat geçirdi. Salk meslek lisesi mezunu çelik, babas iflas edince tedavi masraflarn karlayamaz oldu. Kemik erimesi de balayan çelikin, aclarndan ve koltuk deneklerinden kurtulup, hemirelik hayalini gerçekletirmesi için 120 bin TLye ihtiyaç var.

Kalça çk rahatszlyla dünyaya gelen Rojbin çelik, sol baca sa bacandan daha ksa. Bugün kadar 15 ameliyat geçiren çelik, yaad tüm zorluklara ramen 3 yl önce salk meslek lisesinden mezun oldu. Mezuniyetinin ardndan bir hastanede çok sevdii meslei hemirelik alannda staj yapan çelik, bugün en büyük hayali yürümek olduunu söyledi.

naat ileriyle uraan babas iflas edince çelikin ailesi kzlarnn ameliyat ve ilaç masraflarn karlayamaz hale geldi. Günlük ihtiyaçlarnn büyük bir bölümünü annesinin yardmyla karlayan çelike zmirde tedavi gördüü özel hastanedeki doktoru tarafndan bir dizi ameliyat sonras yürüyebilecei söylendi. Tedavi masraflar için 120 bin TLye ihtiyac olan ve yaklak 5 ay önce ameliyat olmas gereken çelik, koltuk deneklerinden kurtulmak ve sevdii meslek olan hemirelii yapmak istiyor.

YÜRÜYEMYORUM, MESLEM YAPAMIYORUM

Yürüyemedii için çok sevdii hemirelii yapamadn söyleyen çelik, Doutan sol bacam alt buçuk santim ksayd. Bir yana girdiimde boy uzamas olduu için sol bacak hiçbir ekilde gelimedi. Tam aksine daha da ksalmaya balad. Daha sonra doktorlar 20li yalara geldiimde kemik geliimi durduunda öyle ameliyat edeceklerini söylediler. Türkiyede birçok hastaneye gittik. Hiçbir ekilde olmaz dediler. zmirde özel bir hastaneyi bulduk. Kalça çkn yaptlar. Uzatmay yaptlar. 7,5 ayda 12 santim uzattk. Kemiimin içinde platinler var. Babam iflas ettii için yapamyoruz. Hastanede sigorta geçmiyor. 5 ay önce ameliyatm yapmam gerekiyordu. Bu yüzden her ey daha da kstland. Fizik tedaviye çok ar derecede para gidiyor. Ameliyat için 120 bin liraya ihtiyaç var. Maddi skntdan dolay ameliyatm da olamyorum. Yürüyemiyorum, mesleimi de yapamyorum. Bu durumdan dolay üniversite de okuyamadm. Derslere younluk veremedim. Bir an önce ayaa kalkmak istiyorum. Lütfen ayaa kalkaym. Yürüyeyim, insanlara yardm edeyim. nsanlara yardm etmek istiyorum. Kemik erimesi baladndan dolay arlar szlar balad bende. Geceleri yatamyorum. Arlardan dolay sabaha kadar sürekli uyanm. Biran önce ameliyat olmak istiyorum. Doktor yüzde 99 bize garanti verdi. Kalça çkn yapt. Uzatmay yapt. Sadece 2-3 ameliyatm kald. Yürüyeceksin dedi. Gün içerisinde annem yemeimi önüme getiriyor. Suyu bile kendim gidip alamyorum. Kardeim ve annem, aabeyim bana yardm ediyor sürekli. Annem olmadan hiçbir ekilde yapamyorum. Benim bu bir ay içerisinde çok acil ameliyat olmam lazm. Zaten çok gecikti. Arlarm bu iki üç günde çok iddetlendi. Bir an önce ameliyat olmak istiyorum dedi.

KIZIM ARTIK KEND AYAI ÜZERNDE DURMAK STYOR

Anne Güllü çelik ise kznn doduundan beri 15 ameliyat geçirdiini belirterek, unlar söyledi

Kzmn doutan aya ksa. 1 yandan beridir ameliyatlara giriyor. 22 yldr hep beraber çekiyoruz. En az 15 ameliyat geçirdi. Ayaklar daha da ksalmaya balad. En son doktorlar 20 yandan sonra ameliyat olacan söyledi. Sonra kalça çk erimeye balad. Ameliyat etmek zorunda kaldk. Sonra hangi hastaneye gittiysek yapamyoruz dediler. zmirde özel bir hastanenin doktoru yapabilirim dedi ama maddi durumumuz izin vermedi. Be alt ameliyatn yapabildik. imdi yapamyoruz. 5 ay önce ameliyat olmas lazmd. Kzm artk kendi aya üzerinde durmak ve bu bastonu atmak istiyor. çok ac çekiyor. Geceleri yatamyor. Ben de çekiyorum o da çekiyor.

Ana Sayfaya Git