Rojin'in yürek burkan klibi!

Talasemi hastası 9 yaşındaki Rojin'in klibi yürek burkuyor. Klipte 9 yaşındaki Rojin, doktorunun yazdığı, "Bir damla kan isterim" şiirini okurken, ablası Berivan Demirkıran da hüzünlü bir şarkı söyledi.

Haberler 15.01.2017 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Talasemi Dernei Bakan Sabahattin Demirkran, 9 yandaki talasemi hastas kz Rojin ve ailesinin dier fertleriyle birlikte talasemi hastalnda kan bann önemine dikkat çekmek, farkndalk yaratmak amacyla bir klip çekti. Klipte 9 yandaki Rojin, doktorunun yazd, Bir damla kan isterim iirini okurken, ablas Berivan Demirkran da hüzünlü bir ark söyledi.

DYARBAKIR-Talasemi Dernei Bakan Sabahattin Demirkran, talasami hastas 9 yandaki kz ve dier talasemi hastalarna gerekli kan bana dikkat çekmek, farkndalk yaratmak amacyla yürekli burkan, izleyenleri gözyalarna boan bir klip çekti. Profesyonel ekipmanlarn kullanld, okunan iir ve söylenen türkülerin stüdyoda çekildii klipte ise Talasemi Dernei Bakan Samahattin Demirkran, ei Aysun ve talasemi hastas kz Rojin ile büyük kz Berivan rol ald.

Diyarbakrda yaklak 500 talasemi hastas bulunduunu belirten Sabahattin Demirkran, talasami hastalarnn kan bulmakta çektikleri sorunlar dile getirmek amacyla farkndalk yaratmak için klip çektiini söyledi. Demirkran, bu hastalarn 15 günde bir kan almalar gerektiini, ancak zaman zaman ihtiyaç duyulan kanlar bulamadklarn anlatt.

Kznn hastaln örenince talasemiyle tantn belirten Sabahattin Demirkran, 9 yandaki kz Rojin Demirkrann da, dernek üyesi hastalarnn da kan bulmada büyük zorluk çekmesi üzerine klip çekmeye karar verdiini kaydetti. Talasemi ve lösemi hastalna dikkat çekmek, toplumsal farkndalk yaratmak amacyla klibi hazrladklarn kaydeden Bakan Demirkran, unlar söyledi:

YÜREKLER BURKAN KLB

Ben talasemi hastalyla kzm dounca tantm. Uzun ve zorlu süreçlerden geçtik ve ben de böylelikle kzm gibi talasemi hastas olanlara yardm etmek amacyla dernek bakan oldum. Türkiyede en az kan verilen illerin banda Diyarbakr ve Adyaman geliyor. Baz politik düüncelerden kaynakl vatandalar kan vermiyor ama Kzlay bu kanlarla çocuklarn hayatn kurtaryor. Kan bulamaynca hastalar da fenalayor. Ben bu kliple insanlar kan bana davet ediyorum, çocuklar hastalar ölmesin. Yaamlarn 15 günlük kan tahsisi yaparak devam eden çocuklar var. Bu çocuklar kan bulamaynca ciddi sorunlar yayorlar. Sosyal bir sorumluluk yaratmak istedik. Bizim sadece kan eksikliimiz var ve bu kan bulmak zorundayz. Tek tek çocuklarmz kaybediyoruz, bunun nedeni de kan eksiklii. Bir damla kan, bir hayat kurtarabilir. Eim ve dier çocuklarm da tayc, ilik nakli dnda tedavisi yok. Nakil olmad sürece ömür boyu 15 günde bir kan almak zorundalar. Biz bu klibi sadece Diyarbakr için deil, tüm talasemi hastalar için çektik. Klibe destek vermeleri amacyla bir çok sanatçyla görütüm ancak ciddi paralar talep ettiler. Biz de yaadmz skntlar kayt altna alarak kzmn tedavi anlar ve iir okuduu, dier kzmn da türkü seslendirmesiyle bu klipi çektik. nallah bütün hastalara katk olacana inanyorum dedi.

YAAMAK STYORUM, KAN VERN

Demirkrann talasemi hastas olan 9 yandaki 4ncü snf örencisi kz Rojin Demirkran, çekilen klipte ayn zamanda kuzeni olan doktoru Umut Karagözün yazd, Bir damla kan isterim iiri okudu. Dicle Üniversitesi Hemetoloji servisinde 15 günde bir kan takviyesi alan Rojin Demirkran, annesi Aysun Demirkran ile birlikte göz yalarna boulduu görüntüler, duygusal anlara yol açyor. Talasemi hastas Rojin, ablas Berivan Demirkrann seslendirdii türkü eliinde okuduu iirle, insanlar kan bana davet ediyor.

Duygusal anlarn yaand klibi izleyen herkesin destek vermesini isteyen küçük Rojin Demirkran, Biz hastaneye gidince bazen kan bulamyoruz ve ben o zaman korkuyorum. Doktor bana, o zaman sabret diyor ama ben de korkuyorum bana bir ey olacak m diye. Bu klibi izleyince bize herkesin destek vererek bir damla kan vermesini istiyorum. Ben yaamak istiyorum, bu yüzden kan bankasna giderek kan verin. Büyüyünce doktor olmak istiyorum, ama bu ekilde giderse doktor olamayacam diye konutu.

Saz çalarak ark söyleyen Rojin Demirkran, klibini sanatçlarn da izlemesini ve kendilerine destek vermesini istedi. Rojin Demirkran, Ben kan alrken babamn telefonundan Murat Boz ile Hadiseyi dinliyorum ve çok seviyorum onlar. Onlar buraya gelmese bile ben onlarn programlarna giderek onlara saz çalp ark söyleyebilirim. Cuma günü herkes karne almaya gidecek ama ben kan almaya gideceim. Ne kadar anszm, yaamak istiyorum ve bu herkesin elinde; kan bankasna gidip kan vermeleri yeterli olacak ve biz ifa bulacaz dedi.

Ana Sayfaya Git