Rokeatarla saldırdılar!

TSK'nin, Lice ve Hani ilçelerine bağlı 37 köy ve mezrada yürüttüğü operasyon nedeniyle uygulanan yasak dün kalkarken, PKK Hazro ilçesinde roketatarla askeri araca saldırdı. 6 asker yaralandı.

Haberler 30.03.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Hazro ilçesinde, zrhl askeri araca PKKl teröristler tarafndan roketatarl saldr düzenlendi. Saldrda 6 askerin hafif yaraland bildirildi. Lice ve Hani ilçelerine bal 37 köy ve mezrada PKKya yönelik operasyon dolaysyla ilan edilen sokaa çkma yasa sona erdi.

Olay, Hazro ilçesine yaklak 15 kilometre uzaklkta bulunan Ürgen köyü krsalnda meydana geldi. Görev deiimi srasnda zrhl askeri araca PKKl teröristler tarafndan roketatarl saldrda bulunuldu. Saldrda araçtaki askerlerden 6s hafif ekilde yaraland. Bölgede saldry gerçekletiren grubun etkisiz hale getirilmesi için geni çapl operasyon balatld.

BR PKKLI ÖLÜ ELE GEçRLD

Operasyon kapsamnda krsal arazide arama çalmas balatan güvenlik güçleri, roketatarl saldry düzenleyen 3 PKK terör örgütü mensubu ile temas salad. çkan ilk çatmada saldrya katlan teröristlerden 1inin ölü olarak ele geçirildi örenildi. Saldrya karan 2 teröristen yakalanmas için operasyonlarn aralksz olarak sürdürüldüü belirtildi.

HAZRO AK PART LçE BAKANI

Buarada, AK Parti Hazro lçe Bakan Fuat Güler, 6 askerin yaraland terör saldrsna ilikin yazl açklama yapt. Güler, Bugün maalesef Hazro ilçemizde askerlerimizin nöbet deiimi esnasnda PKK terör örgütü tarafndan alçak ve kalleçe bir saldr yapld. PKK terör örgütü yine her zamanki gibi kalleçe saldrd. Hazro halk ve AK Parti olarak bu saldry knyoruz. Cumhurbakanmzn dedii gibi PKK ve dier alçak terör örgütleri bitene kadar mücadele devam edecek dedi.

VALLK: 6 YARALININ HAYAT TEHLKES YOK

Diyarbakr Valilii, Hazro ilçesinde, PKKl teröristlerin mayn ve patlayc taramasndan dönen güvenlik güçlerine yönelik saldrsyla ilgili yazl açklama yapt. Açklamada öyle denildi:

limiz Hazro ilçesinde mayn/el yapm patlayc aramas sonras güvenlik kuvvetlerimize, 29 Mart 2018 Perembe günü saat 13.30 sralarnda, 3 kii olduklar deerlendirilen terörist grup tarafndan roketatarl ve silahl saldrda bulunulmutur. Söz konusu saldr neticesinde, 6 güvenlik personeli hayati tehlike olmayacak ekilde yaralanmtr. Yaral güvenlik personelimiz Diyarbakr Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine sevk edilerek ivedi olarak tedavilerine balanmtr. Olayn faili teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede balatlan geni çapl operasyon devam etmektedir.

LCE HANDEK YASAK KALKTI!

Diyarbakrn Lice ve Hani ilçelerine bal 37 köy ve mezrada PKKya yönelik operasyon dolaysyla ilan edilen sokaa çkma yasa sona erdi.

Valilikten yaplan açklamada, Lice ve Hani ilçelerinin dalk ve ormanlk alannda faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, snak, barnak ve depo alanlarnn tespit edilmesi, malzemelerin ele geçirilmesi amacyla operasyon düzenlendii anmsatld.

YASAIN KALKTII BÖLGE

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliinin salanmas, sivil vatandalarn zarar görmemesi için l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, Haninin Kaledibi, Akçayurt, Topçular, Y. Tural, Kalaba, Uzunlar, Serenköy köyleri ile Baakl, Güzelce, Taburun, Karapilyari, Mezartarlas, Sraevler, Horsel, çay, Damlatepe, Uysal, A.Tural, Gürbulak mezralar ile Licenin enlik, Birlik, Abal, Erginköy, Tuzlaköy, çeper, Daralan ve Duruköy köyleri, Elmadere, Alçk, Akçapnar, Ayaz, akan, Boyluca, Dahlk, Alikahya, Hacmusabey ve Kutlam mezralarnda 27 Martta sokaa çkma yasa ilan edildii hatrlatlan açklamada, söz konusu bölgelerde yasan saat 07.00 itibaryla kaldrld belirtildi.

Açklamada, vatandalara kendi can ve mal güvenliklerinin salanmasna yönelik uygulanan yasaa riayet ettikleri için teekkür edildi.

Ana Sayfaya Git