Roketli saldırı

ŞIRNAK'ta, Kuyutepe üs bölgesine PKK'lıların uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Haberler 17.04.2018 - 00:43 Son Güncelleme : 17.04.2018 - 00:46

rnaktaki Bestler-Dereler bölgesinde terörle mücadele kapsamnda bir süre önce kurulan Kuyutepe üs bölgesine sabah saatlerinde bir grup PKKl terörist, uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldrda bulundu.

Saldrya üst bölgesinde bulunan askerlerin annda karlk vermesiyle çatma çkt. çatmada, Uzman çavu Mudat çelik, Piyade er Baki Afar ve Piyade Onba Mehmet Volkan ehit olurken, 1 asker de yaraland. Saldrdan sonra bölgede balatlan hava destekli operasyon sürüyor. Bölgeye takviye birliklerin de gönderildii örenildi.

ISPARTADAK ENE HABER VERLD

ehit düen 3 askerden Uzman çavu Mudat çelikin memleketi Vann Erci ilçesine ate dütü. rnakta ehit olan Piyade Uzman çavu Mudat çelikin Vann Erci lçesi çnarl Mahallesindeki baba evine, ölen saatlerinde ac haber ulat. Askeri yetkililer, salk ekipleri eliinde ehadet haberini aileye bildirdi. Aile bireyleri gözya dökerken, eve Türk bayra asld. ehit ailesinin yaknlar, komular ve mahalle sakinleri, taziye için eve akn etti. ehit Uzman çavu çelikin (44), evli ve 3 çocuk babas olduu belirtildi. çelikin Isparta Akkent Mahallesinde oturan ei Nazl çelike ehadet haberi verildi.

GEçEN YIL IRNAKA ATANDI

5 yl Ispartada görev yapan Mudat çelikin geçen yl austos aynda rnaka atand belirtildi. 19 yldr Türk Silahl Kuvvetleri bünyesinde görevli olan ehit Piyade Uzman çavu Mudat çelikin ei Nazl çelikin çocuklar Furkan (16), Fatma (13) ve Zeynep (3) ile birlikte Ispartada ikamet ettii örenildi. ehidin cenazesinin, yarn memleketi Vann Erci ilçesinde topraa verilecei kaydedildi.

PYADE ER AFARIN ACI HABER

ehit piyade er Baki Afarn (21) çorumdaki babaevine ate dütü. ehidin annesi Nurdan Afar ac haberi alnca fenalk geçirdi. Krkkalede bir fabrikada çalan babas Mustafa Afar ise ambulansla çoruma getirildi. Babaya olunun ehit olduu haberi çalt fabrikada verildi. Kz kardei Buhara Evler Kz Meslek Lisesi 1. snf örencisi olan Hilal Afar (15) da Sosyal Hizmet Merkezi ekiplerince okulundan evine getirildi. Genç kz aabeyinin ehit haberini burada örendi.

ehidin evine Türk bayraklar aslrken, çorum Belediyesi de evinin bulunduu sokaa taziye çadr kurdu. ehidin haberini alan yaknlar eve akn ederken, 112 salk görevlileri ehidin evinin önünde bekletildi. ehidin cenazesi rnakta düzenlenecek olan askeri törenin ardndan çoruma gönderilecek.

TERHSNE 10 GÜN KALA EHT OLDU

Terhisine 10 gün kala ehit olan Piyade Onba Mehmet Volkann (25) Adanadaki babaevine ate dütü. ehit piyade onbann annesi Zübeyde, babas Osman ve kardei Esra Volkana ac haberi askeri yetkililer, salk görevlileri eliinde verdi. Aslen Adyamanl olan; ancak ailesiyle birlikte merkez Seyhan ilçesindeki Denizli Mahallesinde yaayan ehit Volkann babaevine ve sokaa Türk bayraklar asld. ehit evinin bulunduu sokaa taziye çadr kuruldu.

UZMAN çAVU OLACAKTI

Bekar olan ehit Piyade Onba Volkann, vatani görevini yaparken girdii uzman çavuluk snavn kazand, 10 gün sonra terhis olup, uzman çavu olarak çalmaya balayaca örenildi. Üniversite eitimini yarda brakp, askere giden ehit Volkann sosyal medya hesaplarndan ehitlerle ilgili çok sayda paylam yapt görüldü.

Ana Sayfaya Git