RTÜK'ten FOX TV, Halk TV ve Tele 1'e ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayın ilkesi ihlalleri nedeniyle FOX TV, Halk TV ve Tele 1'e para cezası uyguladı.

Haberler 30.12.2021 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RTÜKten yaplan yazl açklamaya göre, Ebubekir ahin bakanlnda toplanan Üst Kurul, izleme uzmanlarnn hazrlad raporlar ele ald. Tele 1de yaynlanan Demokrasi Arenas programnda emekli Amiral Türker Ertürkün sarf ettii sözleri inceleyen RTÜK, 6112 sayl yasada geçen yaynclk ilkelerinin ihlal edildiine karar verdi.

RTÜKTEN CEZA

Üst Kurul, programda sarf edilen Bu iktidar cumhuriyet düman, gerçekten öyle. Bu iktidar demokrasi düman, bu kadn-erkek eitliine düman, çada deerlere düman Türkiye, ite nerede Suriyede, nerede Libyada bu tür maceralar peinde, emperyalist maceralar peinde. Paralarnz buralarda yok oluyor biliyor musunuz? Amerika Birleik Devletlerinin tetikçiliini yapyor sözlerinin eletiri snrlarn aan, devletin saygnln zedeleyici ve toplumda ayrmaya neden olabilecek ifadeler olduuna kanaat getirerek, yaync Tele 1e idari para cezas müeyyidesi uygulad.

HALK TVYE

Üst Kurul, irin Payzn, Emin çapa ve Bar Terkolunun yer ald Halk TVnin Sözüm Var program hakknda düzenlenen raporu da görütü. Eski Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak aleyhinde yayn yaplan programda dile getirilen açklamalar kii ya da kurulular eletiri snrlar ötesinde küçük düürücü, aalayc ve iftira niteliinde olduu tespit edilerek, Halk TVye idari para cezas verildi.

Üst Kurulun gündemindeki dier dosyada ise FOX TV yer ald. Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunun (EPDK) bavurusu üzerine hazrlanan raporun ele alnd toplantda, FOX Ana Haberin sunucusu Selçuk Tepelinin EPDK hakknda söyledii sözler detayl olarak incelendi. Kurul, Tepelinin ifadelerinin eletiri snrlarn atna hükmederek, yaync kurulua idari para cezas yaptrm uygulad.

DISNEY PLUS LSANS ALDI

RTÜK toplantsnda ayrca Disney Plusn internet üzerinden istee bal yaynclk lisans bavurusu da görüüldü. Yaplan deerlendirme sonucu mevzuatta düzenlenen idari ve mali artlar yerine getiren, yurt d meneili yayn kuruluuna Türkiyede 10 yl süre ile yayn yapma hakk tanyan lisans verildi.

Ana Sayfaya Git