Rumeysa'dan Köse'ye yanıt!

Dünyanın en uzun kadını Rumeysa'dan Sultan Kösen'e olumlu cevap

Haberler 19.02.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Guiness Rekorlar Kitabna göre dünyann en uzun kadn olan Rumeysa Gelgi (25), kendisine Türkiyeyi birlikte tantalm çars yapan, yine dünyann en uzun boylu erkei Sultan Kösene (40) olumlu cevap verdi. Gelgi, Kendisiyle elbette Guinness World Records kapsamnda çalmay çok isterim. Bunun için uygun frsat ve davetler olursa neden olmasn? dedi.

Karabükün Safranbolu ilçesinde weaver sendromu nedeniyle boyu hzla uzayan ve 2014te 2 metre 13,5 santimetre boyu ile dünyann 18 ya alt en uzun genç kz unvanyla Guinness Rekorlar Kitabna giren Rumeysa Gelgi, ikinci kez rekor krd. Gelgi, 2021de ya limitini artrarak 2 metre 15 santimetrelik boyu ile dünyann en uzun boylu kadn unvanna sahip oldu.

çOK BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM

Guinness Rekorlar Kitabnda iki farkl rekorla yer alan Rumeysa Gelgi, geçen hafta kendisine Türkiyeyi birlikte tantalm çars yapan, yine Guinness Rekorlar Kitabna göre 2 metre 51 santimetrelik boyu ile dünyann en uzun boylu erkei olan Sultan Kösene olumlu cevap verdi.

Mardinde yaamn sürdüren Sultan Kösen ile çalmak istediini belirten Gelgi, Kendisine dünyann en uzun boylu erkei unvanna sahip dünya rekortmeni olarak çok büyük bir sayg duyuyorum. Kendisiyle elbette Guinness World Records kapsamnda çalmay çok isterim. Bunun için uygun frsat ve davetler olursa neden olmasn? diye konutu.

TEK BAIMA HALLETMEM çOK GÜç

Bugüne kadar yurt dna çkmadn belirten Rumeysa Gelgi, omurgasnda bulunan platin nedeniyle oturma güçlüü yaadn söyledi. Her yere oturamadn da anlatan Gelgi, Benim uçak ile yurt dna çkabilmemin tek seçene bir sedye üzerinde seyahat etmek. 7

Maalesef bu da oldukça külfetli bir opsiyon. Bu sebeple artlar yerine getirildiinde elbette isterim dedi. En büyük hayallerinden birinin yurt dna çkmak olduunu aktaran Gelgi, Hem görmek, gezmek hem de kendi unvanm temsil etmek amacyla yurt dna çkmak; en büyük hayallerimden biri. Dediim gibi özel durumum nedeniyle özel artlarn yerine getirilmesi gerekiyor çünkü bamsz olarak tek bama halletmem çok güç. Sultan beyin sözleri için açkças çok mutlu oldum.

Ana Sayfaya Git