Rus Yapimi METIS Füze

Şırnak'taki operasyonda Rus yapımı METİS füzesi ele geçirildi.

Haberler 13.11.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Besta ve Bestler- Dereler bölgelerinde teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, Rus yapm METS tanksavar füzesi ele geçirildi.

rnak Valiliinden yaplan yazl açklamada, Besta ve Bestler-Dereler bölgelerinde rnak, Siirt ve Vandan gelen güvenlik güçlerince balatlan hava destekli ehit stihbarat Binba Koray Onay Operasyonu kapsamnda, bugüne kadar 22 snak ve 4 erzak deposunun tespit edildii belirtildi. Valilik, bulunan snaklarda 130 milimetre çapnda, 2 bin metre menzilli yabanc meneli METS tanksavar silah, 130 milimetre tel güdümlü METS tanksavar mühimmat, 82 milimetre havan, RPG-7 roketatar, iyar keskin nianc tüfei, kanas keskin nianc tüfei, Bixi makineli tüfek, 10 Kalenikof piyade tüfei, 3 adet M-16 piyade tüfei, ncil ile bu silahlara ait çok sayda mühimmat, yaam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiini açklad.

TE RU YAPIMI METS FÜZE

Daha önce PKK terör örgütü yanls sosyal medya hesaplarnda görüntüleri paylalan METS tanksavar füzesinin kartuu, 2015 ylnda rnakn Beytüebap ilçesinde ele geçirilirken, rnak bölgesinde silahnn ilk kez ele geçirildii belirtildi. Sovyetler Birlii tarafndan 1992 ylnda gelitirilen, yar otomatik güdümlü tanksavar füzesi snfnda olan METS, tanklara ve helikopterlere kar kullanlyor. Omuzdan veya tripod üzerinden atelenen füzenin, 13.8 kilo arlnda ve 98 santimetre uzunluunda olduu belirtilirken, füzede 10 kilo TNTye edeer nitelikte HEAT harp bal kullanlyor. 2 kilometre etkili menzili bulunan füzenin bal, saniyede 200 metre hzla seyrederken, deerinin ise 70 bin Dolar civarnda olduu belirtiliyor. METS tanksavar füzesinin Rusya, Suriye, ran, Bulgaristan, Kuzey Kore, Ermenistan, Hrvatistan, Banglade, Macaristan, Ukrayna ve Lübnan Hizbullah tarafndan kullanld biliniyor.

Ana Sayfaya Git