SİHA yakalamıştı!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2017'de silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlenen operasyonda yaralı yakalanan "Kahraman" kod isimli PKK'lı Şerafettin Tekin hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 348 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 09.02.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuklu sank Tekin hakknda hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 6 Haziran 2017de Bayrak-54 Müterek Operasyonu kapsamnda Hanide terör örgütü PKK mensuplarnca kullanlan dalk ve ormanlk arazide insansz hava arac (HA) ile üpheli bir araçta tespit edilen teröristlerin olay yerinden kaçt belirtildi.

Teröristlerin yakalanmas veya etkisiz hale getirilmesi için devam eden operasyonda Kaledibi köyü Güzelce mezrasnda Tekinin görüldüü kaydedilen iddianamede, olay yerinden kaçarken SHA ile yaplan at sonrasnda sann yaralanarak yakaland ifade edildi.

ddianamede, teröristin üst aramasnda piyade tüfei, 5 arjör, 125 fiek, 2 el bombas ve örgütsel doküman ele geçirildii bildirildi.

Sank Tekin hakknda tanklarn fotoraf tehisine de yer verilen iddianamede, tanklarn teröristi üzerinde silah ve el bombalaryla Lice ve Silvan krsalnda gördüklerine ilikin bilgiler paylald.

- Korucunun ehit edildii saldrya katlm

ddianamede, Tekinin, üzerine atl suçlamaya ilikin ikrar yollu, samimi beyanlarda bulunduu, terör örgütü PKKnn saldrlar ve örgüt mensuplarn ifa edecek bilgi vererek, etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istediini belirttii aktarld.

Sank Tekinin katld 9 saldrya ilikin iddianamede u bilgiler verildi:

Silvan ilçesi Badeirmen Mahallesi Alakum mezras yol ayrmnda 7 Ekim 2015te teröristlerce yol kapatma eylemi yapld. Bu srada geçici köy korucularn tayan minibüsün geçii srasnda çkan çatmada korucu Cumaddin Yorulmaz ehit dümütür. Olaydan 2 gün sonra ise Siirtte bir firmaya ait 6 araç gasbedilerek yaklmtr. Silvan-Batman karayolu çatakköprü yol ayrmnda bulunan menfeze 5 mutfak tüpüyle hazrlanm patlaycya 300 metre kablo baland tespit edilmitir. Söz konusu patlayc maddeye ilikin tutulan raporda, el yapm patlaycnn canllar üzerinde öldürücü ve yaralayc, canszlar üzerinde ise yakc, ykc ve tahrip edici özellikte olduu anlalmtr. Sank ayrca Silvan çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlna taciz atei açlmas ve Silvan Baraj inaatnda yer alan içilerin kaçrlmas ve aracn gasbedilmesi olaynda yer almtr.

ddianamede, sann yakaland operasyona ilikin, Her ne kadar yaanan çatmaya bizatihi katldna ilikin tespit bulunmasa da yaanan çatma alannda teçhizatl bir ekilde bulunmas ve sonrasna yaralanmas üzerine yakalanmas vehamet arz eden olay olarak deerlendirilmektedir. ifadesi kullanld.

Sank Tekine ilikin iddianamede üphelinin PKK terör örgütünün krsal yaplanmas içerisinde silahl faaliyet yürüttüü anlalm, PKK/KCK terör örgütünün emir ve talimatlar dorultusunda üzerine atl suçlar ilemitir. deerlendirilmesinde bulunuldu.

- stenilen ceza

ddianamede, terörist Tekin hakknda devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, 13 kez kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle bir kiiyi öldürmeye teebbüs, say ve nitelik bakmndan vahim olan silah veya mermileri satn alnmas tanmas bulundurulmas, 4 kez nitelikli yama, mala zarar vermek ve hürriyeti tehdit etmek ile kamu malna zarar vermek suçlarndan arlatrlm müebbet hapis 217 yldan 348 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git