Sığınmacıların 2017 dileği

Ülkelerindeki savaş sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, 2017'de savaşın bitmesini ve ülkelerine dönebilmeyi diliyor.

Haberler 29.12.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkelerinde yaklak 6 yldr süren sava nedeniyle geldikleri Türkiyede büyük bölümü çadr ve konteyner kentlere yerleen, kimileri de kendi imkanlaryla kiraladklar evlerde yaamlarn sürdüren snmaclar yeni ylda barn salanmas ve hasret duyduklar ülkelerine kavumak için dua ediyor.

Diyarbakrda kendi imkanlar ile kiraladklar evlerde yaamn sürdüren Suriyeli snmaclar 2017den beklentilerini AA muhabirine anlatt.

- nallah temennilerimiz gerçekleir, topraklarmza döneriz

Merkez Kayapnar ilçesinin Huzurevleri Mahallesinde kiralad evde 6 kiilik ailesiyle yaamn sürdüren ve Namk Kemal lköretim Okulunda belirli saatler arasnda Suriyeli çocuklara öretmenlik yapan Mohamed çerçenazi, Türkiyeye 3,5 yl önce geldiklerini söyledi.

Türkiyede çok iyi durumda olduklarn ancak vatan özlemini derinden hissettiklerini ifade eden çerçenazi, Türkiyedeki yetkililere kendilerine sunulan imkandan dolay teekkür etti.

Yaklak 6 yldr bu olaylarn bitmesini ve ülkemize dönmeyi temenni ediyoruz. nallah bu yl temennilerimiz gerçekleir ve Suriye halk olarak yeni ylda topraklarmza, evlerimize döneriz. diyen çerçenazi, savan sona ermesini istediklerini aktard.

çerçenazi, 2017 ylnn Halep için bar yl olmasn dilediini vurgulayarak, Bat ülkeleri dolayl ya da dorudan Halepteki katliama destek veriyor. çocuklar ölüyor. Buna sesiz kalnmamal. Bizim kalbimiz, duamz Halepte yaayan Müslüman kardelerimizle olacaktr. Bu savan durmas lazm. diye konutu.

çerçenazi, savan yerini bir an önce huzur ve barn almasn temenni etti.

- 2017 ylnn huzur ve bar getirmesini istiyoruz

Ailesiyle 1,5 yl önce Diyarbakra yerleen ehit Öretmen Nesrin Ünügör lkokulunun tahsis edilen bir bölümünde Suriyeli örencilere eitim veren Macit Halil, savatan ve ölümlerden bktklarn, yeni ylda huzur ve barn gelmesi istediklerini söyledi.

Bat ülkeleri Halepte yaanan katliama sessiz kalyor ancak orada yaanan dram içimizi actyor. Bu savan bir an önce durmasn ve 2017 ylnn huzur ve bar getirmesini istiyoruz. ifadelerini kullanan Halil, kalplerinin ve dualarnn Halepteki akrabalar ile olduunu dile getirdi.

Halil,Türkiye Cumhuriyeti Devletine kendilerine sunduklar yardmlardan dolay teekkür etti.

Savatan kaçarak yaklak 3 sene önce Diyarbakra yerleen ve bir lokantada çalmaya balayan Ahmet Yasir de ülkelerinde devam eden sava tedirginlik ve hüzünle takip ettiklerini belirtti.

Yasir, yeni ylda Suriyedeki iddetin sona ermesini istediklerini aktararak, yeni yln Suriye ile tüm slam ülkelerine huzur ve bar getirmesi dileinde bulundu.

2017de, terk etmek zorunda kaldklar ülkelerine ve evlerine dönmeyi arzu ettiklerini söyleyen Yasir, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve özellikle Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yapt yardmlardan dolay teekkür ediyoruz. eklinde konutu.

Yasir, akan kann ve savan yeni ylla birlikte son bulmasn diledi.

Ana Sayfaya Git