Sıcaklar bunaltınca

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aşırı sıcaktan bulanan çiftçiler ilginç bir serinleme yöntemine başvurdu. Kızıltepe ilçesinde etkili olan aşırı sıcaklardan bunalan çiftçi ve köylüler, serinlemek için deniz ve göl olmayınca traktör römorkunu havuza çevirerek serinlemeye çalıştı.

Haberler 26.07.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe ilçesi Otluk Mahallesinde çiftçilikle uraan smail Demir adl vatanda Karadeniz usulu göl yapt. Ar scaktan bulanan çiftçi Demir, msr tarlasnda bulunan traktör römorkunu su kaçrmamas için çadr branda ile kaplad. Römorkun içini su ile dolduran Demir, portatif bir havuz yapm oldu. Scaktan bulanan köylü çocuklar göle çevirilen römorkta az da olsa serinlemenin keyfini yaad.

RÖMORKU HAVUZ YAPTILAR

Otluk Mahallesinde de hava scaklnn 43 dereceyi bulduunu belirten Demir, Mahallemizde havuz olmamasndan dolay serinleyecek bir yerimiz yok. Artan scaklarn ardndan traktörün kasasna havuz yaparak çocuklarmz günde en az bir iki saat serinleme imkanna kavuturduk. Traktörün kasasn brandayla kapatp, kasann içine sondaj suyu doldurarak göle çevirdim, böylelikle hem ben hem çocuklar az da olsa serinleme imkan buldu dedi.

Kardeleriyle birlikte römork kasasnda yaplan havuza gelen Ahmet Aydoan, günde iki saat bile olsa serinlediklerini ifade etti. Havuzda serinleyen baka bir çocuk da scaklardan dolay havuza girdiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git