Sınır ötesi hava harekatına dört yıldızlı takip

"Ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan dönüş yok"

Haberler 13.06.2018 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) gece yars Irakn kuzeyinde düzenlenen hava harekatnda 12 hedef imha edildi. Kandil bata olmak üzere Hakurk, Avain-Basyana yönelik harekatn bir bölümü, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar tarafndan harekat merkezinden bizzat takip edildi. Orgeneral Akar, Ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye kar faaliyetlerimizi sürdüreceiz. Bundan dönü yok. Bu sefer, bu dönemde biz azimle, kararllkla tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üzerine gitmek suretiyle bunlarn sonunu getirmek için kararlyz. dedi.

Genelkurmay Bakan Orgeneral Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Yaar Güler, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Koramiral Adnan Özbal ile önceki akam saatlerinde Muharip Hava Kuvveti Komutanlna gitti.

Hava Kuvvetleri Komutanlnn kullanmaya balayaca yeni üniformalardan giyen Orgeneral Akar, Birletirilmi Hava Harekat Merkezine geçerek brifing ald. çalmalar denetleyen Akar, daha sonra gece yars Irakn kuzeyindeki hedeflere yönelik hava harekatnn bir bölümünü takip etti. Kandil bata olmak üzere Hakurk ile Avain-Basyana yönelik harekatlarda teröristlerin snak, barnak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kulland 12 hedef imha edildi. Böylelikle 2 gün içinde söz konusu bölgede 26 hedef sava uçaklar tarafndan vurulmu oldu.

- Gece gündüz, da bayr demeden baaryla yerine getiriyoruz

Orgeneral Akar, buradaki konumasna, terörle mücadele ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde önemli faaliyetlerinden dolay personeli tebrik ederek balad.

Türkiyenin çevresinde belirsizlikler, istikrarszlklar ve skntlarn olduunu belirten Orgeneral Akar, Bunlara kar yapmamz gerekeni yapyor, almamz gereken tedbirleri alyoruz. diye konutu. Türkiyenin hakl menfaatleri konusunda tüm alanlarda aralksz olarak çalldn, gerekli tedbirlerin alndn dile getiren Orgeneral Akar, 15 Temmuz hain darbe giriimi nedeniyle baz skntlarmz oldu, personel says konusunda bir takm skntlar yaadk fakat içimizden bu hainler temizlendikçe etkinliimizin daha da artt, Türk Silahl Kuvvetleri olarak daha da güçlendik. ifadelerini kulland.

TSKnn vatann birlii, bütünlüü, güvenlii, milletin egemenlik ve bamszl için elinden gelen tüm gayreti gösterdiini ve bunu göstermeye devam edeceini vurgulayan Orgeneral Akar, Bunun için gece gündüz, da bayr demeden herkes kendisine düen görevi büyük bir heyecan, baaryla en iyi ekilde yerine getiriyor. dedi.

- Üniforma giyen hainlere gerekli cevab verdik

TSK anayasa çerçevesinde, yasalar dorultusunda kendisine verilen görevleri büyük bir fedakarlk, kahramanlkla bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da ayn azim ve kararllkla yerine getirmeye devam edecektir. deerlendirmesinde bulunan Akar, TSKnn milletinin emrinde ve daima görevinin banda olduunu, öncelikli görevi teröristle mücadele harekatnn kararllkla sürdüünü söyledi.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin aralksz olarak sürdürüleceini vurgulayan Orgeneral Akar, öyle devam etti:

TSK buna göre planlarn yapt, uygulamalarnn icrasn yapmakta. Snr ötesinde de terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bata FETÖ olmak üzere PKK/PYD/YPG ve DEA dahil tüm terör örgütleriyle, bunun dnda ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye kar faaliyetlerimizi sürdüreceiz. Bundan dönü yok. Bu sefer, bu dönemde biz azimle, kararllkla tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üzerine gitmek suretiyle bunlarn sonunu getirmek için kararlyz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Silahl Kuvvetleri bu konuda kararn vermi durumda ve inallah bunu bir ekilde bitireceiz. 25 Temmuz 2015te balayan terörle mücadelenin yeni safhas büyük bir younlukla balad. Havada karada bu operasyonlar sürdürüldü, devam etti, kiyaka Dalar dahil bir sürü temizlik yapld. Bunun akabinde 15 Temmuz hain darbe giriimiyle karlatk. Burada TSKnn vatann, milletini seven evlatlar ve tüm milletimiz kar koymak suretiyle bunun üstesinden geldik. Üniforma giyen hainlere gerekli cevab verdik ve u anda da yarg gerekli cevab vermeye devam ediyor.

Suriyenin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Frat Kalkan Harekatnn FETÖnün hain darbe giriiminden bir ay sonra baladn hatrlatan Orgeneral Akar, Birtakm zorluklara, skntlara ramen, hatta bazlarnn Bu ordu artk harekat yapamaz. demelerine ramen büyük bir baaryla, kararllkla gerçekletirdik ve Frat Kalkan Harekat, özellikle 15 Temmuz sonras olmasyla önem arz etmekte. ifadesine yer verdi.

Frat Kalkan Harekat sonrasnda Afrindeki terör hedeflerine yönelik Zeytin Dal Harekatnn baladn ifade eden Akar, u anda harekatn son safhas olarak adlandrlan istikrar safhasnn devam ettiini anlatt.

- Hiçbir sivile zarar vermeden bu faaliyetleri yürüttük

Afrinde çok sayda el yapm patlayc ve maynlarn bulunduunu, oradaki Mehmetçikin bunlarn bertaraf için fedakarca çaltn belirten Akar, Zeytin Dal Harekatnn birçok özellii var. Bunlarn en banda biz sadece kendi halkmzn, milletimizin güvenliini deil, hudutlarmzn güvenliini salarken ayn zamanda Afrinde yaayan masum Suriyeli kardelerimizin de teröristlerden çektikleri cefaya da son verdik, onlar da rahat ve huzur içinde yaamalar için gerekli ortam saladk eklinde konutu.

Harekatlarn meru müdafaa kapsamnda uluslararas hukuka uygun düzenlendiine dikkati çeken Akar, Bu konularda zaman zaman baz yanl yorumlar yaplmakla birlikte bunlar BMGK kararlar dahil uluslararas ve ulusal hukuka uygun, meru biçimde yaptk. dedi.

Suriyenin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekatn sadece uluslararas hukuka deil kendi kültür ve manevi deerlere de uygun gerçekletirildiini dile getiren Akar, Hiçbir sivile zarar vermeden bu faaliyetleri yürüttük. Hava Kuvvetlerini o kadar hassas kullandk ki baka ülkelerce dier kentlere yaplan harekatlarla Afrin harekatndaki fotoraflar yan yana koyduunuzda ne kadar hassas çaltmz, ne kadar hassas bir uygulama içinde olduumuz, ne kadar dikkatli olduumuzu, çevreye, masum insanlarn hayatna ne kadar duyarl olduumuzu açk ve seçik ekilde görmek mümkün. deerlendirmesinde bulundu.

Orgeneral Akar, TSKnn Afrindeki insani yardm faaliyetlerine de büyük destek verdiine iaret ederek, dier yardm kurulularnn yardmlarnn yan sra Mehmetçikin günde 15 bin ekmei bölge halkna dattn bildirdi.

- Asil milletimizin hakkn korumak için azimliyiz

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi faaliyeti kapsamnda 12 gözlem noktasnn TSK tarafndan kurulduunu kaydeden Orgeneral Akar, konumasn öyle sürdürdü:

Bu gözlem noktalarn kullanarak atekesin salanmas, idame edilmesi, oradaki insanlarn güvenliine, insani yardm faaliyetlerinin aksaksz yürümesine yönelik gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu arada rejim tarafndan zaman zaman karadan ve havadan tehdit eklinde bölgeye ate edilmesi, buradaki sivil insanlarn zarar görmesi oradaki hayat oldukça zorlatryor. çünkü bu, insani yardm faaliyetlerini aksatyor çünkü bu radikallemeyi zorluyor. Ayn zamanda burada yaayan 3,5-4 milyon insan bir ekilde buralar terk ettii zaman da gidecekleri tek yer var, Türkiye, Türkiyeye doru gitmelerine sebebiyet verebiliyor.

TSKnn, Ege ve Akdenizde de faaliyetlerinin olduunu anmsatan Akar, Bu faaliyetleri uluslararas hukuka uygun olarak devam ettiriyoruz. Yaptmz çalmalarda iyi komuluk ilikilerine, bara, huzura, karlkl güven gelitirici konulara elimizden gelen katky salamaya çalyoruz. Ancak bununla birlikte Türkiye Cumhuriyetinin, asil milletimizin hak ve menfaatleri neyse bunlar korumak ve kollamak konusunda azim ve kararl olduumuzu tekrarlyoruz. dedi.

Akar, TSKnn dünya barna katk salamaya yönelik Afganistandan Bosna Herseke, Kosovadan Lübnana, Somaliye kadar birçok yerde faaliyetlerine devam ettiini belirterek, TSKnn seçkin, saygn yerini ileri götürmek için çaltklarn söyledi. Akar, tüm personelin Sanca bizden sonrakine teslim etmeden ölmek bize haram anlayyla fedakarca çaltn da vurgulad.

Ana Sayfaya Git