Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: 550 bin sağlık çalışanın tamamı yıpranma payından faydalanmalı

MEMUR-Sen Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına yönelik yıpranma payına ilişkin, "Şu anki haliyle yaklaşık 350 bin sağlık çalışanını ilgilendiren bir şekilde meclise geldiğini görüyoruz. Sağlık bir ekip işidir. 550 bin sağlık çalışanın tamamı yıpranma payından faydalanmalıdır talebimiz. Yıpranma payı 6 yıla bir değil 5 yıla bir olarak tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlemesi yapılsın geçmişe yönelik olarak verilsin noktasındaki talebimizi buradan bir kez daha yeniliyoruz" dedi.

Haberler 21.07.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEMUR-Sen Bakanvekili ve Salk-Sen Genel Bakan Metin Memi, düzenlenen basn toplantsnda konutu.

Salk çalanlarna yönelik ypranma payna ilikin Memi, 4 yl hantal bürokrasinin engeline taklan ypranma pay Türkiyenin yeni döneminde artk bürokratik engelin olmad denildii yeni Türkiye döneminde ilk meclise gelen kanun teklifi arasnda yer almaktadr. Bu yeni dönemin ne kadar hzl hareket ettiinin bir göstergesidir. u anki haliyle yaklak 350 bin salk çalann ilgilendiren bir ekilde meclise geldiini görüyoruz. Salk bir ekip iidir. 550 bin salk çalann tamam ypranma payndan faydalanmaldr talebimiz. Tüm çalanlarn ypranma pay almas gerektii konusunda ortaya koyacamz raporlar ile kendilerine sunacaz tüm çalanlara yansmas için mücadelemizi vereceiz diye konutu.

DDET UYGULAYANLARIN YANINA KAR KALMAMASI çN TUTUKLU YARGILAMANIN çIKARTILMASI GEREKYOR

Salk çalanlarna yönelik iddete deinen Memi, Salkta bir dier gündem, iddet. anlurfa Harran Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde görev yapan Dr. Bahattin Ahmet Yalçn saldrya urad. Buna tepki gösteriyoruz hep birlikte iddete kar durmalyz. iddet uygulayanlarn yanna kar kalmamas için tutuklu yarglamann çkartlmas gerekiyor dedi.

YIPRANMA PAYI 6 YILA BR DEL 5 YILA BR OLARAK TÜM SALIK çALIANLARINI KAPSASIN

Memi, Ypranma pay 6 yla bir deil 5 yla bir olarak tüm salk çalanlarn kapsayacak ekilde düzenleme yaplsn geçmie yönelik olarak verilsin noktasndaki talebimizi buradan bir kez daha yeniliyoruz dedi.

DALGA GEçER GB YANLI BACAINI AMELYAT ETMZ GEL YARIN ÖBÜRÜNÜ YAPALIM

Yalovadaki yanl parmak ameliyat edilmesine ilikin bir soruya Memi, nsanz hata yapabiliriz ama internette dolaan o haberin çok doru olduuna inanmyorum. Bu çocuk oyunca da deil. Dalga geçer gibi yanl bacan ameliyat etmiiz gel yarn öbürünü yapalm. gibi bir ifadeyi hiç bir doktorumuz, salk çalanmz asla konumaz. Bu hatann olduuna inanmyorum ama eksiklerimiz, yanllarmz olabilir. Hekimin dalga geçer gibi bu ifadeyi kullandna inanmyorum. Bir hekimin, hemirenin yapt üslup hatasn o meslek gurubuna bir kindarlk oluturabiliyor dikkatli bir üslup kullanlmal ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git