Sağlıklı yaşam yürüyüşü

Mardin'de obeziteye karşı sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haberler 05.03.2020 - 12:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl yaama, kalp hastalklarna, obeziteyle mücadele ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacyla Mardin l Salk Müdürlüü tarafndan 21 Kasm ehir Stadyumunda yürüyü düzenlendi. Obezitenin insan ömrünü ksaltmas ve ortaya çkard yan etkilerle de yaam kalitesini bozmas nedeniyle bir hastalk olarak kabul edildiine dikkat çeken Mardin l Salk Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Son yllarda yaam biçimindeki deiikliklerin de katks ile toplumda görülme oranlar sürekli artmaktadr. Bu nedenle obezite hakknda toplumdaki farkndaln arttrlmas, günlük yeme alkanlklarnn salkl yöne kaydrlmas, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve dier salkl yaam alkanlklarnn kazandrlmas gerek önleme gerekse tedavide önem tamaktadr dedi.

Kent genelinde obezitenin azaltlmas konusunda yürütülen çalmalara deinen Yavuz, ilimizde salkl beslenme alkanlklarn gelitirmek, fiziksel aktivite düzeyini artrmak ve salkl yaam kültürünün yerlemesini salamak amacyla yaplan rutin çalmalar dnda özel gün ve haftalarda farkl etkinliklerin düzenlenmesi, konuya olan farkndalk düzeyinin artmasn salamaktadr. limizde Salkl Hayat Merkezi ile hastane bünyesinde ve ilçelerimizde de salk kurulular bünyesinde kilo problemi olup zayflamak isteyenlerle kilo almak isteyenlerin ücretsiz yararlanabilecei Obezite Danmanlk Birimleri hizmet vermektedir diye konutu.

Yürüyüe Halk Sal Bakan Dr. Hidayet Bakaç, Mardin Büyükehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakan Dr. Mehtap Bingül ve çalanlar, Salk leri Daire Bakanl çalanlar, müdürlük çalanlar ile çok sayda örenci katld.

Yürüyü katlanlara, elma, su, tiört, apka ve broürler datlmasyla son buldu.

Ana Sayfaya Git