Sabancı gönüllülerine 4 ödül

Sabancı Topluluğu’nun toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla 6 yıldır yüzlerce projeye imza atan Sabancı Gönüllüleri, daha iyi bir dünya yaratmaya odaklanan bu yolculuğuna devam ederken, projeleriyle yurt içinde ve yurt dışında aldığı ödüllerle de dikkat çekiyor.

Haberler 31.12.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Sabanc Gönüllüleri bu yl ilk olarak Londrada düzenlenen International CSR Excellence Awards Töreninden 2020 ve 2021 ylnda yaptklar çalmalar için 2 ayr Uluslararas Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet ödülüyle döndü. Hemen sonrasnda da dünya çapnda en baarl çevre uygulamalarn tantmak, ödüllendirmek ve gelitirmek üzere kurulan, dünyann en prestijli ödül organizasyonlarndan biri olan Birleik Krallk merkezli The Green Organisation tarafndan, Green World Awards (Yeil Dünya Ödülleri) En yi Sosyal Sorumluluk çalmas kategorisinde ödüle layk görüldü.

Sabanc gönülleri ödül ald

Sabanc Gönüllüleri bu yl son olarak Özel Sektör Gönüllüleri Dernei (ÖSGD) tarafndan, özel sektördeki gönüllülük çalmalarn destekleyerek yaygnlamasn salamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek amacyla 2007 ylndan bu yana verilen, alannn tek ve en prestijli ödülleri Gönülden Ödüller kapsamnda ödüllendirildi. Pandeminin esas kahraman salk çalanlarnn çocuklarnn eitimine katk salamak amacyla sürdürülen YarnBizim projesiyle Sabanc Gönüllüleri, 14. Gönülden Ödüllerde En Baarl Gönüllülük Projesi ödülünün sahibi oldu.

YarnBizim Projesi

YarnBizim projesi pandemi sürecinin esas kahramanlar olan salk çalanlarnn çocuklar ve kardelerine daha iyi bir gelecek salamak, onlar yaama ve kariyer sürecine hazrlamak amacyla hayata geçirdi. Ailesinden en az biri salk çalan olan ve üniversite snavna hazrlanan gençleri kapsayan projenin ilk döneminde Türkiyenin 65 ilinden katlan 698 gence, 626 Sabanc Gönüllüsü mentorluk yapt. Projenin ikinci dönemi ise Eylül 2021de balad. kinci dönem Sorumlu Gençlik odayla gençlerin hem kendilerine hem yaadklar topluma ilikin farkndaln artrmay hedefleyen projede bu dönem 500 genç ve 500 mentor yer alyor.

Ana Sayfaya Git