Saçtaki çılgınlık

Diyarbakırlı 41 yaşındaki berber Veysel Karaca, gündemdeki konuları saça işliyor. Kudüs, 3 boyutlu çalışma ve son olarak korona virüse karşı maske takma ile ilgili yaptığı saç kesimleri ile adından söz ettiren Karaca, 9 ülkeden iş teklifi aldı.

Haberler 28.11.2020 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl berber Veysel Karaca, 9 yanda bir berberin yannda çrak olarak ie balad. Adm att berberlik dükkanndan usta olarak çkan Karaca, yaklak 30 yldr kuaförlük yapyor. Gündemi ve saç stillerini takip eden Karaca, Diyarbakr kültürünü yapt saç stillerine yanstyor. Berber Karaca, Kudüs, korona virüs gibi gündemde olan trend konulara yapt saç stilleriyle deiniyor. Karaca, 9 ülkeden ald i tekliflerini sorunlarndan dolay kabul etmediini kaydederek, tribal saç sanatn Diyarbakr ve Türkiyede yaymak istediini dile getirdi.

YAZMAK TARZIM DEL, BEN SADECE çZERM

Veysel Karaca, 9 yanda bu ie baladn, yaklak 30 yldr berberlik yaptn söyledi. Türkiyede tribal çalmasnn saçta motif sanat olduunu ifade eden Karaca, Motif sanatn Avrupallar yapyordu, Türkiyede yoktu. Ben de bu konularda biraz meraklym. Yapabilir miyim dedim, baladm. Deneme yanlma yöntemiyle azmimle beraber bu ii çözdüm. Kudüsü yaptm. Kudüsü bir protesto olarak yaptm. Dier çalmalarmn da her birinin bir ismi var. 3D çalmalar da yapyorum. Bir tarantula çalmam var. Onu da 3 boyutlu olarak yaptm. Sürekli bir eyler katmaya çalyorum. Yüzlerce tra stili var. Her yl yeni bir tasarm ortaya çkyor. Sürekli bu ii yapyorsanz kendinizi gelitirmeniz gerekiyor. Özelliim u, kalemle çizmiyorum. Resimlerimi paylarken çok kii söyledi. Berber Veysel, saç sfr yapyor. Ustura çekiyor. Usturadan sonra bo bir zemine kalemle çiziyor. Bu tabular ykmak için her bir çalmann videosunu çektim. Ondan sonra bize kar düünceler deiti. Bugün bir eyler yapmaya çaltk. Gündemde korona virüs var. Maskesiz dolamayn diyoruz, onlar yaptk. Kamu spotu çalmas gibi. Kuaför olarak mesajlarm kafaya çizerek belirtiyorum. Tabii Diyarbakr alkn deil. Güzel bir saç kesimi altna güzel ince bir tribal, hafif dalga tribal çizilir. Türkiye dndan 9 ülkeden bana teklif geldi. Sorunlarmdan dolay gidemedim. Bu sanat Türkiyede yaymak istiyorum. Örenmek isteyen olursa öretiriz. Tribal çalmasna yeni girdim. 7, 8 ylm geçti, yazmak tarzm deil, ben sadece çizerim dedi.

Tra olan Erhan Güney isimli vatanda, bu tarz sanatlara önem verdiini, houna gittiini kaydetti. Güney, Gündemde olan eylerden biri de ann yeni çkmas. Onu da sanatsal olarak kafama geçirdiler. Stil olarak çizdiler houma gitti diye konutu.

Ana Sayfaya Git