Şafakta baskın!

Diyarbakır'da, 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili operasyonda 14 kişiye gözaltı.

Haberler 06.04.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, 30 Austos 2015te, PKKl terörist tarafndan uzun namlulu silahla düzenlenen ve 2 polisin ehit olduu saldryla ilgili operasyon yapld. Saldry planlayan 2 kiinin de aralarnda bulunduu 14 kii, gözaltna alnrken, jel halinde yarm kilo patlayc, ruhsatsz 2 tüfek ve tabanca ile dijital materyal ele geçirildi.

K POLSN EHT EDLD

Merkez Kayapnar ilçesindeki Peyas Mahallesinde görevli trafik polislerine yönelik, 30 Austos 2015te, terör örgütü PKK mensubu terörist tarafndan uzun namlulu silahla düzenlenen silahl saldrda, polis memurlar Ahmet Glç ve lker Narin ehit oldu. Saldryla ilgili balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alnan 3 kii, sevk edildii adliyede çkarld mahkemece tutukland. Yürütülen çalma kapsamnda polis ekipleri, saldry planlayp, teröristlere yardm eden 17 kiinin kimliini belirledi.

DÜN OPERASYON YAPILDI

üphelilere yönelik dün sabah Terörle Mücadele ubesi ekiplerince e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, saldry planlayan D.F. ve .F. ile saldry düzenleyen PKKl teröriste silah temin edip, ayn zamanda olay yerinde gözcülük yapt belirlenen M.E., A.T., H.T., R.K., Ö.L., M.G., G.K., B.N., H.B., M.B., A.E. ile teröristi kaçran M.C.B. gözaltna alnd. üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda ise jel halinde 500 gram patlayc, ruhsatsz 2 tüfek ve tabanca ile çok sayda fiek ve dijital materyal ele geçirildi. üpheliler, sorgulanmak üzere l Emniyet Müdürlüüne götürülürken, adreslerinde bulunamayan 3 kiinin de yakalanmas için çalma balatld.

Ana Sayfaya Git