Sağanak facia yarattı

Güneydoğu'yu etkisin altına alan sağnak yağış bir çok bölgede sele dönüştü. Nöbet değişiminden dönen askeri araç sele kapıldı, iki asker kayboldu. Diyarbakır'da yıldırım düştü bir kişi yaralandı. Mardin Derik ilçesinde ise yüzlerce ev sular altında kaldı.

Haberler 19.02.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki geceden itibaren Güneydou bölgesini etkisi altna alan sanak ya, bir çok bölgede sele dönütü. Suriye snrndaki Akçakale ilçesinde, nöbet deiimine giden 4 askerin içinde bulunduu zrhl personel tayc, saanak sonucu taan dere suyuna kaplp, devrildi. Askerlerden 2si, araçtan kendi imkanlaryla çkarken, 2si ise suya kaplarak, kayboldu. Diyarbakrn Kocaköy ilçesine bir kii yldrm dümesi soncu ar yaraland.

KOçAR çDERES TAINCA

Olay, dün gece, Suriye snrndaki Akçakale- Ceylanpnar kara yolunda bulunan Koçar Deresinde meydana geldi. 2nci Hudut Tabur Komutanlna bal 4üncü Bölükten nöbet deiimi için Yeiltepe Karakoluna giden 4 askerin bulunduu zrhl personel tayc, saanak nedeniyle taan dere suyuna kapld. Askerlerden 2si, devrilen askeri araçtan kendi imkanlaryla çkarken, dier 2si de sel suyuna kaplp, gözden kayboldu.

Askerlerin nöbet deiimine gelmemesi üzerine durumun fark edilmesinin ardndan arama ve kurtarma çalmalar balatld. Su alt dalgç polislerinin de sevk edildii bölgeye gelen anlurfa Valisi Abdullah Erin, yetkililerden bilgi ald.

DRONANALAR DA ARIYOR

anlurfa Emniyet Müdürlüü Su Alt Arama Timi, askerler ve itfaiye ekipleri, kayp askerlerin bulunmas için çalmalarn sürdürüyor. Bu arada, youn ya nedeniyle balça dönüen tarlalarda çalmalarn güçlükle sürdüren ekipler, aracn bulunduu bölgede dronelarla arama yapyor. makineleriyle farkl noktalarda açlan kanallar sayesinde derede su seviyesinin dümesinin ardndan zrhl aracn yeri tam olarak tespit edildi. Bunun üzerine dereye uzanan alan toprakla doldurarak yol yapmaya çalan ekipler, zrhl arac bulunduu yerden çkarmaya çalyor.

KOCAKÖYDE YILDIRIM DÜTÜ

Öte yandan, Diyarbakrn Kocaköy ilçesine bir kii yldrm dümesi soncu ar yaraland.

Olay, saat 12.00 sralarnda, Kocaköy ilçesinde bal çaytepe Köyü mevkisinde meydana geldi. Ydrm çarpan ahs ar yaraland. Durumu gören yaral vatandaa ilk müdahaleyi köylüler yapt. Yaral vatanda, daha sonra çarlan ambulansla kaldrld hastanede tedavi altna alnd.

DERKDE EVLER SULAR ALTINDA

Mardinin Derik ilçesinde önceki akam saatlerinde balayan gece saatlerinde etkisini iyice arttran saanak hayat olumsuz etkiledi. Yaklak 5 saat aralksz yaan yamur, nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, 6 evi ve 1 ahr su bast. Krsal ncesu ve Dumanl mahallelerinde de baz evlerde su baskn oldu. tfaiye ekipleri, cadde ve sokaklada biriken evlere dolarn suyun tahliyesi için sabah saatlerine kadar aralksz çalma yapt. ncesu Mahallesi Muhtar Abdurahman Selçuk, baz ev ve ahrlarla köy mezarlnn sular altnda kaldn, tahliye çalmalarnn sürdüünü söyledi.

GAP ELALES, UBATTA LK KEZ AKTI

Derikte, etkili olan saanakla ilçeye 3 kilometre uzaklkta bulanan GAP elalesi, ubat aynda ilk kez akt. Genellikle nisan ve kasm aylarnda akan GAP elalesinin ubatta akmaya baladn duyanlar, bölgeye gelerek, hem elaleyi izledi hem de cep telefonlarnn kameralaryla fotoraf ve görüntü çekti. elalelin ubat aynda akmas, zeytin aaçlar bulunan çiftçileri de sevindirdi.

Ana Sayfaya Git