Sağlık Bakanlığından normalleşme sürecinde 11 sektöre yönelik yeni rehber

Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri sonrası kontrollü normalleşme sürecine ilişkin hazırlanan rehberler tek başlıkta toplandı.

Haberler 28.05.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileriyle kontrollü normalleme süreci kapsamnda, 11 sektöre yönelik alnmas gereken tedbirler de belirlendi.

Rehberde, beyaz eya ve mobilya maazalar, kozmetik ve parfümeri maazalar, akaryakt istasyonlar, market ve süpermarketler, oto ykama, oto servis, tamirhaneler ve lastikçiler, oto galeri ve oto kiralama iletmeleri, ofis ve büro sisteminde faaliyet gösteren tüm iletmeler, emlakçlar ve gayrimenkul danmanlk ofisleri, elektronik ve telekomünikasyon maazalar ve tesisatçlarda alnmas gereken önlemler yer ald.

Beyaz eya ve mobilya maazalarnda i yerinin görünür bir yerine Kovid-19 önlemleri ile ilgili bilgilendirme afileri aslacak. yeri girilerinde el antiseptikleri bulundurulacak. çalan ve müteri dahil 4 metrekareye 1 kii olacak ekilde içeriye müteri alnacak. Müterilerden i yerine tek balarna girmeleri istenecek. Elik eden dier kiilerin darda kalmalar özendirilecek. yerinde az sayda personel bulundurulacak ekilde çalma plan yaplacak.

KOZMETK ÜRÜNLER DENENMEYECEK

Kozmetik ve Parfümeri Maazalarnda Alnmas Gereken Önlemler balkl rehberde, bu maazalarda sata sunulan ürünlerin bir ksmnn test edilerek alnmas nedeniyle Kovid-19 bulama riskinin yüksek olduu belirtildi.

Kozmetik maazalarnda içeride kalabalk olumasn engellemek için d kapya içeriye girilmesini engelleyecek bir uyarc konulacak. Bu, kapnn her iki tarafndan tutturularak aslabilecek basit krmz renkli bir kordon ya da erit olabilecei gibi kasa, plastik duba gibi bir blokaj materyali de olabilecek.

çalan ve müteri dahil, 4 metrekareye 1 kii olacak ekilde içeriye müteri alnacak. Sosyal mesafe kurallarna uyulacak bu mesafe iaretle belirlenecek.

Kozmetik ve parfümeri maazalarnda ürünler, camekanl bölümlerde tehir edilecek. Müterilerin istedikleri ürünler çalanlar tarafndan kasaya getirilecek.

Özellikle göz kalemi, rimel, ruj ve allk gibi göz, dudak ve yüze uygulanan kozmetik ve makyaj malzemelerinin test ürünleri denenmeyecek.

Parfüm, losyon ve oje gibi ürünlerin test edilmesi için maaza çalanlar yardmc olacak. Ürünlere müterilerin dokunmasn engellenecek. Parfümler, direkt cilde deil, test katlarna uygulanacak.

Ana Sayfaya Git