Sağlık çalışanlarına ek ödeme müjdesi!

Sağlık Bakanı Koca, “Yeni düzenleme ile sağlık turizmi alanında hizmet veren ve mükemmeliyet merkezlerinde görev yapan personelimizin ek ödemelerini artırıyoruz.” dedi.

Haberler 05.03.2020 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl ek ödeme ve birlikte kullanm yönetmelikleri, bugün Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi. Salk Bakan Dr. Fahrettin Koca, yürürlüe giren iki yönetmelik ile salk çalanlarna yönelik iyiletirmeler ve vatandaa hizmet sunumunda önemli düzenlemeler getirdiklerini söyledi. Bakan Koca, unlar dile getirdi: Yeni düzenleme ile salk turizmi alannda hizmet veren ve mükemmeliyet merkezlerinde görev yapan personelimizin ek ödemelerini artryoruz. Zor ve riskli branlarda görev yapan uzman tabipler ile yine riskli alanlarda çalan tabip d personele, hizmet sunduu alann özelliklerine göre farkl ek ödeme katsaylar tanmladk. Merkezi Hekim Randevu Sistemini (MHRS) etkin kullanan hekimlerimizin ek ödemelerini artrarak MHRS ile hasta muayenesini tevik etmeyi amaçlyoruz. Ayrca fedakarca görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllülerimizin ek ödemelerinde de iyileme saladk.

BRDEN FAZLA ÜNVERSTE LE VATANDAA DAHA KALTEL HZMET

Birlikte Kullanm yönetmeliimiz ise, Bakanlmza bal hastanelerle üniversitelerin tp ve di hekimlii fakülteleri arasndaki ibirlii alanlarn düzenliyor. En önemli yenilik, artk bir hastanenin birden fazla üniversite ile afiliye olmasna olanak tannmas. Böylece, özellikle ehir hastanelerimizi birden fazla üniversite ile birlikte kullanarak vatandamza daha kaliteli hizmet sunmay amaçlyoruz.

Bir dier önemli deiiklik ise, ilgili üniversitenin öretim görevlileri ve dier personeli ile bundan böyle sözleme imzalanacak olmas. Sözleme süresi en fazla üç yl olacak ve süre sonunda tekrarlanabilecek. Bu sözlemelerde, öretim görevlilerinin hizmet sunumu, eitim ve bilimsel aratrmalara yönelik hedefleri belirlenecek ve yllk deerlendirmeler yaplacak. Salk sistemimize güç katacak bu düzenlemelerin hayrl olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git