Sağlık turizmi meclisi kuruldu

TOBB Türkiye Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi kuruldu

Haberler 02.07.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRKYE Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) bünyesinde 64üncü Sektör Meclisi olarak Türkiye Uluslararas Salk Turizmi Meclisi kuruldu. Meclis Bakanlna HLC Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi kurucu orta Dr. Özgür Öztan seçildi.

Tüp bebek, plastik cerrahi, saç ekim, göz hastaneleri, di poliklinikleri, obezite cerrahisi, organ nakli, onkolojik tedavileri, termal tedaviler, fizik tedavi, hasta ve yal bakm hizmetleri dallarnda faaliyet gösteren hastaneler, klinikler ve merkezler ile TÜRSABn katklar ile oluan Türkiye Uluslararas Salk Turizmi Meclisi, Türkiyenin bu alanda markalama sürecinde yol haritasnn belirlenmesine de katk salayacak.

SALIK TURZM KURULU

Meclisin seçimli ilk toplants, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgenerin bakanlnda Meclis Bakanlk Divann seçmek ve sektörün güncel konularn istiare etmek üzere video konferans yöntemiyle gerçekletirildi. Mahmut Özgener burada yapt konumada, sektör meclislerinin kurulu amac ve çalma esaslarn anlatt. Sektör meclislerinin kamu ile ibirlii içinde çalan etkin bir mekanizma olduunu belirten Özgener, Türkiye Uluslararas Salk Turizmi Meclisimiz de bu anlamda yapaca çalmalarla ülkemizin uluslararas salk turizmi alannda cazibe merkezi olmas ve hasta paynn artmas noktasnda önemli rol oynayacaktr dedi.

Açl konumasnn ardndan Meclis Bakanlk Divan seçimi gerçekletirildi. Meclis Bakanlna HLC Plastik, Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi kurucu orta Dr. Özgür Öztan, Meclis Bakan Yardmclna ise, Güven Hastanesi Genel Müdür Yardmcs Genco çetinkanat seçildi.

Ana Sayfaya Git