Sağlıkçı tepkili!

SağlıkSen, sağlık çalışanına şiddeti protesto etti

Haberler 18.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas (SalkSen) Diyarbakr l Bakanl, Bismil ilçesinde salk çalanna yönelik iddet olayn protesto etti.

SalkSen Diyarbakr l Bakan Nurhak Ensariolu, Bismil ilçesinde bir hastann salk çalanna iddet uygulamasn protesto etmek için ilçe hastanesine gitti. Ensariolu ve beraberindekiler Bismil Devlet Hastanesinde iddete maruz kalan doktorla bir araya gelerek yannda olduklar mesaj verdi. Daha sonra bir basn açklamas yapan Ensariolu, Bismil Devlet Hastanesinde doktora yaplan iddet olay nedeni ile toplandklarn söyledi. çirkin saldry knadklarn belirten Ensariolu, kendileri için halkn salnn öncelikli olduunu ifade etti. Hassasiyet gösterip canla bala çalan salk çalanlarna kar yaplan bu çirkin saldrnn kabul edilemez olduunu vurgulayan Ensariolu, son zamanlarda Türkiyenin dört bir yannda salk çalanlarna yönelik iddet olaylarna maruz kaldklarn dile getirdi.

Salk çalanna iddet cezasz kalmamal

Bir an önce salk çalanlarna yönelik iddetin karlksz kalmamas için yasal düzenlemenin yaplmas gerektiine dikkat çeken Ensariolu, konumasna öyle sürdürdü:

Bugün Bismil Devlet Hastanesinde saldrya urayan arkadamz madur olmamtr, orada yüzlerce vatandamz madur olmutur. Bugün o poliklinik servis kapatlmtr bunun skntsn hepimiz çekiyoruz. Salk çalanlar artk iddetten nefret edecek bir duruma gelmitir. Evden çkarken yolda acaba bugün kazasz belasz mesaimi doldurabilir miyim endiesi içerisindedir, çünkü salk çalanlar gece gündüz demeden tek amaçlar tek hayalleri halkmza hizmettir. Maalesef halkmza hizmet noktasnda göstermi olduu bu fedakarlk birileri tarafndan iddetle ve nefretle karlanyor, biz de bunlar görüyoruz. Biz salk çalanlar olarak bunlara taviz vermeyeceiz. Amacmz insanlara hizmettir. Bu konuda Salk Bakanlnn, Cumhurbakannn hassasiyetini biliyoruz. nallah bu son olur diyoruz, ama maalesef bundan önceki dönemlerde de yine Bismil Devlet Hastanesinde buna benzer bir olaylar yaanmt. Temennimiz bu tür olaylarn bir daha yaanmamas. Salk çalanlarna deer verilmelidir. çünkü salk çalanlar insanlarn sal ile yakndan ilgileniyor. Güler yüzlü hizmet sunabilmemiz için mutlu bir çalan olmalyz. Bu noktada da halkmz salk çalanlarna deer vermelidir. Biz salk sen olarak her zaman salk çalanlarmz yanndayz, onlarn sesi ve nefesiyiz. Onlara yaplan iddeti knyoruz, bunun bir daha yaanmamas için elimizden geleni yapacaz. iddeti uygulayanlarn yannda bu durum kalmamaldr. Ceza almallar ki emein karl gölgelendirilmemelidir. Destek veren tüm arkadalarma teekkür ederim, bu olayn son olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git