Sağlıkçılar yasağa takıldı

Valiliğin 10 günlük ilan ettiği gösteri yasağına rağmen Amed Sağlık Platformu toplu açıklama yapmak isteyince polisin engeliyle karşılaştı.

Haberler 02.04.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda salk emekçilerinin Covid-19dan yaamn yitiren salk çalanlarn anmak için yapmak istedii basn açklamas valilik, 10 günlük ilan ettii yasana takld.

Amed Salk Platformu, 1 Nisan Covid-19 Nedeniyle Kaybettiimiz Salk çalanlarn Anma Günü nedeni ile Diyarbakr Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde anma etkinlii düzenlemek istedi. Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi Bakan Prof. Dr. ebnem Korur Fincancnn da katld etkinlik Diyarbakr Valiliinin kentte ald 10 günlük yasak kararna takld.

Hastane önünde bir araya gelen salkçlara polis, valiliin yasak kararn gerekçe göstererek basn açklamasna izin vermeyeceklerini söyledi. Uzun süren tartmalarn ardndan sadece anmaya izin verildi. Basn açklamas yaplmasna izin verilmedi. Bunun üzerine hastane önünden ayrlan salk emekçileri, izin verilmeyen açklamay yazl olarak paylat.

750NN ÜZERNDE SALIK çALIANI VE HEKM YAAMINI YTRD

Pandemide Hayatn Kaybeden Hekim ve Salk çalanlarn Saygyla Anyoruz ifadelerinin kullanld açklamada, Covid-19 nedeniyle bu zamana kadar 550nin üzerinde salk çalan ve 200ün üzerinde hekimin hayatn kaybettii belirtildi. TTBnin 72. Büyük Kongresinde, 1 Nisan, Covid-19 Nedeniyle Kaybettiimiz Hekim ve Salk çalanlarn Anma Günü olarak belirlediinin hatrlatld açklamada u ifadeler kullanld:

Salk çalanlarn, hekimleri koruyamayan bir salgnla mücadele politikas toplumu da koruyamaz, nitekim koruyamamtr. Gerçek verilerden çok uzak olduunu belirttiimiz resm rakamlarla dahi Türkiyede bugüne dek hastalanan yurttalarmzn says 15 milyona, kaybettiimiz yurttalarmz ise 100 bine yaklamtr.

DORULARI SÖYLEMEKTEN VAZGEçMEYECEZ

Bugün Türkiyenin dört bir yannda yitirdiimiz salk çalanlarn anyor, anlar önünde saygyla eiliyoruz. Biz onlarn anlarn yaatmaya, bu salgnla doru temelde mücadele etmeye devam edeceiz, buna söz veriyoruz. Bu salgn bilimsel ilkelerle yönet(e)meyenlere ramen yaamlarn yitirme pahasna mücadele eden tüm meslektalarmza, sala emek verenlere verebileceimiz en güçlü söz: Toplum saln onlara brakmayacamz, bilimin gereklerini yapacamz, dorular söylemekten asla vazgeçmeyeceimizdir.

GTMYORUZ, KALIYORUZ

Kaybettiimiz mesai arkadalarmzn ailelerine bile hürmetsizlik edip Covid-19un Meslek Hastal Saylmas için illiyet ba isteyenler; pandemi sürecinde istediimiz 120 gün ypranma payn bize çok görenler; giderlerse gitsinler, gidileri olsun da dönüleri olmasn diyebilecek kadar minnetsiz olanlar bilsinler ki: Kaybettiklerimizin haklarn sormak; emek verenlerimizin haklarn korumak için gitmiyoruz, kalyoruz! Salk mücadelesi size braklamayacak kadar deerlidir, yaamn özüdür, topluma kar sorumluluumuzdur. Topluma sözümüz var, hekimlere sözümüz var: Gitmeyeceiz. Sizin, bizim, hepimizin sal için, emeimiz için söyleyecek sözümüz var

HAKLARIMIZI STYORUZ

Tukeniyoruz çlklarmza kulak tkayanlar bilmelidir ki, bu toplumun parças olan bizler kimsenin kahraman olmak istemiyoruz: Yalnzca haklarmz istiyoruz, haklarmz korumak istiyoruz, toplumun salk hakkn korumak istiyoruz! Covid-19un illiyet ba aranmakszn meslek hastalg saylmas için gerekli duzenlemelerin yaplmasn istiyoruz. Hakkmz olan ypranma paynn uygulanmasn istiyoruz. Hayatmz korumamza yardm edecek çalma koullar istiyoruz. steklerimiz o kadar zor mu ki bizleri hedef göstermeye, itibarszlatrmaya, toplumla kar karya getirmeye çalmay haklarmz vermeye tercih ediyorsunuz?

Ana Sayfaya Git