Sağlıkçılara 'Krav maga'

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hız kesilmezken, Diyarbakır'da sağlık çalışanları saldırılara karşı kendilerini korumak için dövüş sanatlarının karması olan "Krav Maga" öğrenmeye başladı.

Haberler 09.04.2019 - 12:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ULUSLARARASI Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Diyarbakr l Bakan ve Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Salk ve Bakm Hizmetleri Müdürü Bircan Pilatin, hastanede çalan güvenlik görevlilerine dövü sanat Krav Maga eitimi veriyor.

Hastane çalanlar, birçok dövü sanatnn karmas olarak bilinen Krav Maga ile son dönemlerde salk personellerine yönelik artan iddet eylemlerini engellemeyi amaçlyor.

Uluslararas Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Diyarbakr l Bakan ve Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Salk ve Bakm Hizmetleri Müdürü Bircan Pilatin, ekibiyle birlikte Balar Gençlik Merezindeki spor salonunda, hastanede çalan güvenlik görevlilerine yönelik Krav Maga eitimi veriyor. Salk personellerine yönelik artan iddet eylemlerinin önüne geçilmesi amacyla eitimleri gönüllü olarak veren Pilatin ve ekibi, bu sanatla yaanabilecek bir iddet eylemini profesyonelce savurmay öretiyor.

DDETN ÖNLENMES çN

Pilatin, iddeti önlemeye yönelik eitimleri gönüllü olarak verdiklerini belirterek, Savunma sporlar federasyonuna bal bir derneiz. Gönüllü olarak güvenlik görevlilerine eitim veriyoruz. Son zamanlarda salk çalanlarna, öretmenlere yaplan iddetler ve bunlara kar nasl kendimizi koruyabiliriz, nasl bir teknik yürütebiliriz, bunun için gönüllü bir ekip oluturduk ve kendimiz dernek olarak gönüllü eitim veriyoruz. Güvenlik görevlilerine 2 gün boyunca eitim vereceiz. Kendilerine nasl yaklalacana, güvenlik görevlisinin teknik olarak nasl iddeti önleyebileceklerine, salk çalanlarn nasl koruyabileceklerine yönelik eitim veriyoruz. çalmalarmzn temelinde Krav Maga var. Krav Maga eitimini 7den 77ye herkese veriyoruz. çocuklardan, ileri ya gruplarna kadar verebiliyoruz ancak bunun dnda özellikli gruplara veriyoruz. Güvenlik görevlileri, kolluk kuvvetleri gibi dedi.

HERKESE KRAV MAGAYI ÖNERYORUZ

Krav Maga sanatnn bata kadn ve çocuklar olmak üzere herkesin örenmesi gerektiini ifade eden Pilatin, Kendini koruyamayan ve daha çok kadn gruplar da önemsiyoruz. çünkü sokakta veya herhangi bir yerde bamza gelebilir. Bu spor tamamen gerçek hayatta kendimizi nasl koruyabileceimizi öreten bir programdr. Bu program özellikle tüm kadn ve çocuklar bata olmak üzere herkesin örenmesi gerekiyor. Özellikle çocuklarda odaklanma ve stres atma ile kas ve vücut geliimini artrmaktadr. Sporun önemini zaten biliyoruz, spor olumsuz davranlardan koruyor. Biliyoruz, maalesef madde bamls çocuklar var, onlar nasl sokaktan alabiliriz, spora nasl tevik edebiliriz, bunlara yönelik çalmalara da younlatk. Herkese Krav Magay öneriyoruz diye konutu.

KRAV MAGAYI ÖRENDKTEN SONRA KORKMUYORUM

Krav Maga sanatn örendikten sonra tek bana yürürken korkmadn ifade eden Pilatin, Bu savunma eitimini özellikle kolluk kuvvetleri, güvenlik personelleri ve salk çalanlar ile doktorlara verilmesi gereken bir eitim olduunu düünüyorum. Kiinin kendini koruyabilmesi, bu sanatn en büyük özelliidir. Ayrca kiiye özgüven de salyor. Bu sporu yaparken sakin olmay, kalp atlarn kontrol edebilmeyi, olaylara daha salkl yaklaabilmeyi öreniyorsunuz. Hem iddete kar kendini korumay, hem de iddeti önleyebilmeyi öreniyorsunuz. Saldrgan olduu zaman nasl davranmanz gerektiini, ne yapmanz gerektiini biliyorsunuz. Kendi meslein dnda savunma sporlaryla ilgileniyorum. Kadnlarn özellikle örenmesini istiyorum. Bunu örendikten sonra en güzel taraf sokakta yürürken, bir evin kapsndan girerken, karanlk bir yerde yürürken, korkarak yürümüyorum. Bu inanlmaz bir rahatlk veriyor bir kadn için. Günümüzde taciz, iddet, kapkaç gibi olaylar var. Bunlar önlemek adna, kendimi korumak adna bu sporun yaplmas gerektiini düünüyorum diye konutu.

KRAV MAGA NEDR?

Krav Maga, yakn zamanda srail savunma birliklerince gelitirilen bir dövü sanatdr. Dövü anlamna gelen krav ile temas anlamna gelen maga sözcüklerinin birletirilmesiyle ismi ortaya çkan dövü sanat, boks, kick boks, muay thai, judo, ju jitsu, bjj, aikido, karate ve tekvando tekniklerini içerisinde barndryor. Krav Magada öldürme teknikleri çkarlarak, kiisel savunma için daha basit hale getirilmitir.

Ana Sayfaya Git