Sahibinin evden çıkardığı 6 kişilik aile, tek odada yaşıyor

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, 4 çocuk sahibi Rukiye- Menaf Bulut çifti, 2 ay kirayı ödeyemeyince ev sahibinin "Oğlum askerden geldi, evlendireceğim" diyerek, kendilerini çıkardığını öne sürdü. Çocuklarıyla 2 gece sokakta kaldıktan sonra babasının yanına geldiklerini belirten Rukiye Bulut, "Çocuklarımın 3'ü okula gidiyor. Şu an bir odada 6 nüfus kalıyoruz. Yetkililerden yardım eli bekliyoruz" dedi.

Haberler 25.09.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekovaya bal pek Mahallesinde, ei Rukiye ve 4 çocuuyla yaayan Menaf Bulut, oturduklar sobal evin 400 liralk kirasn isiz olduu gerekçesiyle son 2 ayda ödeyemedi. Bunun üzerine ev sahibi, iddiaya göre, 6 kiilik aileyi Olum askerden geldi, evlendireceim diyerek, evinden çkard. çocuklaryla 2 gece sokakta kalan Rukiye- Menaf Bulut çifti, ayn ilçede oturan babalarnn evine yerleti.

Babasnn evinde tek odada 6 kii kaldklarn anlatan Rukiye Bulut, okuyan 3 çocuunun eitiminin aksadn söyledi. Bulut, Kalacak yer bulmaynca sokakta kaldk. Burada ev kiralar çok yüksek. Eim, isiz. çocuklarmn 3ü okula gidiyor. u an babamn evinde bir odada, 6 nüfus beraber kalyoruz. Yetkililerden yardm eli bekliyoruz. çocuklarma zar zor bakyorum. çalmadk kap brakmadk. Birileri sesimizi duysun artk. çocuklarm okutamyorum, kendilerini derslerine veremiyorlar dedi.

TEK STEM, DERS çALIABLECEM EVE YERLEMEK

Yüksekovadaki 15 Temmuz ehitleri Ortaokulunun 7nci snfnda okuyan Nisanur Bulut (12), okula düzenli olarak gidemediklerini belirterek, Derslerimiz çok iyiydi; ancak ev sahibi tarafndan kap dar edildikten sonra psikolojimiz altüst oldu. u an 6 nüfus, bir odada yayoruz. Her gün çaresizliimize alyoruz. Allah rzas için yetkililer ve yardmseverler bize yardm etsin. Bir yandan öretmenlerimiz bizden gerekli olan yardmc ders kitaplarnn parasn istiyor. mkanmz olmad için babam alamyor. Devlet büyüklerimizden bize sahip çkmalarn istiyorum. Tek isteim, rahat ders çalacam bir eve yerlemek diye konutu.

Ana Sayfaya Git