Sahipsiz hayvan çalıştayı yapıldı

Dicle Üniversitesinde, "Sahipsiz Hayvanların Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay düzenlendi.

Haberler 11.04.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde Türkiyenin fakl üniversitelerinden akademisyenlerin katld Sahipsiz Hayvanlarn Sorunlar ve çözüm Önerileri konulu çaltay 3 oturumda gerçekletirildi.

çaltayn açl konumasn Frat Üniversitesi Veteriner Hekimlik Tarihi ve Deantoloji Anabilim Dal Bakan Prof. Dr. Abdullah Özen yapt.

SORUNLAR VE çÖZÜM ÖNERLER

çaltayn amac ve yaplan çalmalar konusunda bilgi veren Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Prof. Dr. M. Aydn Ketani, Diyarbakrda bu çaltay yapmamzn en önemli nedenlerinden birisi mevcut, sahipsiz hayvanlarn sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri. Tabii bu sahipsiz hayvanlarn yannda toplum saln ilgilendiren parazitler, virüsler veya mikrobiyolojik hastalklarn da insan saln tehdit eder düzeye geldii söz konusudur. Bu hayvanlar toplayp uzaklatrma yerine rehabilitasyonuna, toplumla, insanlarla nasl bark yaayabileceine yönelik bir farkndalk oluturmak. dedi.

HAYVAN HAKLARI KAPSAMLI OLMALI

Hayvanlara yönelik gerçekleen iddet olaylarna müdahale noktasndaki çalmalarn aktaran Ketani, Bunlarla ilgili hayvanlar koruma dernekleri, Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) gibi kurulularla da biz zaten koordineli çalyoruz. kence sonucu yaralanan ya da hastalanma sonucunda fakültemizin kliniine hayvanlar gelmekte, buna yönelik tedavilerimiz devam etmektedir. eklinde konutu.

Böyle bir çaltayn Dicle Üniversitesinde daha önce olmadn belirten Ketani, Duyarllndan sonra sahipsiz hayvanlar korumaya yönelik bir komisyonun teekkülü, ayrca 27 bin dönümlük Türkiyenin sayl geni kampüslerinde birisinde bu hayvanlara yönelik 10 farkl yerde beslenme odaklar vardr. Zaman zaman bu beslenme odaklarna gönüllüler tarafndan hayvanlar beslemeye yönelik çalmalarmz da devam ediyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git