Sahneye çıkma hayaliyle yaşadı

Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan ve Ergani'de eski erkek arkadaşının silahlı saldırısında ağır yaralanan Mutlu Kaya, sevenleriyle buluşmanın hayalini kuruyor.

Haberler 19.04.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir televizyon kanalndaki ses yarmasyla tannan ve Diyarbakrn Ergani ilçesinde eski erkek arkadann silahl saldrsnda ar yaralanan Mutlu Kaya, sahneye çkma hayaliyle yaama baland.

Urad silahl saldrda ar yaralanan ve hastaneden taburcu olduktan sonra maddi imkanszlk dolaysyla tedavisini sürdüremeyen Kaya, azmiyle salna kavuacana inanyor.

Bazen tekerlekli sandalye araclyla bazen de ailesinin desteiyle evde dolaan zaman zaman ayaa kalkarak küçük admlarla yürümeye çalan Kaya, konumakta büyük ilerleme kaydetti.

Bir gün sahnede ark söylemenin ve sevenleriyle bulumann hayalini kuran Kaya, tam teekküllü bir hastanede tedavi olmak istiyor.

Kaya, uzun bir aradan sonra te gidiyorum arksnn bir ksmn da seslendirdi.

Kaya, bana kötü bir olay geldiini, ilk bata durumunu kabullenemediini fakat zaman içerisinde kabullenmek zorunda kaldn söyledi.

Yaadklarndan sonra kadna iddete daha duyarl hale geldiini ifade eden Kaya, neredeyse her gün gerçekletirilen saldrlarda ya bir kadnn öldürüldüünü ya da kendisi gibi engelli brakldn dile getirdi.

-Hayallerim ne olacak ?

Kadnlara yönelik iddete kar olduunu aktaran Kaya, öyle konutu:

Her gün bir kadnn öldürüldüünü, bçaklandn ya da kafasndan vurulduunu televizyondan izliyorum. Onlar her gördüümde yeniden vurulmu gibi oluyorum. Adalet yerini bulsun. Kzlarmz ölmesin, hiçbir kzn umudu elinden alnmasn. Ben mücadelemi sonuna kadar sürdüreceim ayaa da kalkacam. Bana bunu yapan sadece 15 yl ceza ald, sadece 8-9 yl yatp çkacak. Ya benim hayallerim ne olacak?

- Pes etmedim, daha da güçlendim

Kaya,mücadelesini sürdüreceini, pes etmediini daha da güçlendiini anlatarak, hayallerinin peinden gitmeye devam edeceini dile getirdi.

Kaya, öyle konutu:

Bu mesele burada kapanmad. Tedavime devam edeceim. Düzenli olarak iyi bir yerde tedavi görmüyorum, olsa çok iyi olur ama ben evde mücadeleme devam ediyorum. Evde 10 saate yakn spor yapyorum. Ben sevdiklerimden dua istiyorum. Beni merak edenler de var, beni sevenler de çok, inanyorum ki bana dua edenler de çok.

Youn bakmdan ilk çktnda ne boynunu tutabildiini ne de konuabildiini ifade eden Mutlu Kaya, sözlerini öyle sürdürdü:

Sonra gün geçtikçe tamamyla kendi mücadelemle birçok ey baardm. Adm atyorum, konuuyorum, türkü söylemeye çalyorum. Birçok aktiviteyi yapmaya çalyorum. Ben Türkiyenin kzym, Türkiyedeki herkes beni çok seviyor. Aylar da yllar da geçse ben mücadeleme devam edeceim ve o sahneye çkacam.

- Bugüne kadar küçük yardmlar geldi

Kendisine yardm konusunun konuulmasndan artk skldn belirten Kaya, unlar kaydetti:

Vurulduum günden beri annem benim için mücadele veriyor. Bugüne kadar küçük yardmlar geldi fakat benim hastalm ar bir hastalk. Öyle 2-3 ay ile 3-5 kurula geçecek bir ey deil. Youn bakmdan çktmdan beri tam teekkülü bir hastanede tedavimi sürdürseydim daha iyi olurdum. Ben evde mücadelemi sürdürüyorum.

Yaad olayn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kendisini yalnz brakmadn ifade eden Kaya, Bu olay bama geldii ilk günden beri Cumhurbakanmz sa olsun beni sürekli arayp sordu. Cumhurbakanmz çok seviyorum, onu görmeyi de çok istiyorum. dedi.

- Sadece kzmn tedavi edilmesini istiyorum

Anne Hanm Kaya da bir anne olarak çok zor bir süreç geçirdiini söyledi.

Kzna ifa vermesi için Allaha daima dua ettiini dile getiren Kaya, Evladm için çok mücadele ettim, ediyorum da. Hiç de utanmyorum. nsanlar ne kadar yanl anlasa da evladm için hala mücadele ediyorum. Kzmn iyi bir hastanede tedavi görmesini isterim. Kimseden para istemiyorum sadece kzmn tedavi edilmesini istiyorum. eklinde konutu.

- Tedavisi yarm kald

Abla Dilek Kaya ise kardeinin sadece 4 ay tedavi görebildiini aktararak, Onun dnda hiçbir ekilde tedavi göremedi. çünkü maddi imkanlarmz buna elverili deildi. Bu açdan sknt çektik. ifadesini kulland.

Mutluya çok miktarda yardm yapld yönünde bir algnn olduunu fakat bir kaç hayrseverin yapt küçük yardmlar dnda kardeinin tedavisini yapabilecek destein kendilerine ulamadn aktaran Kaya, konumasn öyle tamamlad:

Doktorlar Mutlunun özel bir hastanede 6-7 ay tedavi görmesi sonucunda koabileceini, tamamyla eski haline dönmese bile kendi ihtiyaçlarnn tümünü karlayabileceini söylediler. Maddi imkanlardan dolay bunu salayamyoruz. bu aamada kesinlikle tedavi görmesi lazm. Fizik tedavinin bu kadar pahal bir ey olduunu bilmiyorduk. Mutlunun tam teekküllü bir hastanede tedavi görmesini istiyoruz. Baka bir dileimiz ve isteimiz kesinlikle yoktur. Bugüne kadar kimseden para istemedik, istemiyoruz.

Ana Sayfaya Git