Sahte kimlik düzenlemiş!

Dicle, Lice, Hani, Kocaköy, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda terör örgütüne eleman temin edip sahte kimlik düzenleyenlerin de yer aldığı 17 kişi yakalandı.

Haberler 12.12.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle, Lice, Hani, Kocaköy, Balar ve Kayapnar ilçelerinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda 17 kii gözaltna alnd.

Valiliin açklamasna göre, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, terör örgütüne eleman temin eden, teröristlere ideolojik eitim veren, para karlnda sahte kimlik düzenleyen ve güvenlik güçleri hakknda keif çalmas yaparak terörist saldrlara zemin hazrlayan 19 zanl hakknda yakalama karar verildi.

Kararn ardndan Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca Dicle, Lice, Hani, Kocaköy, Balar ve Kayapnar ilçelerindeki 29 adrese düzenlenen e zamanl operasyonda 17 kii yakaland.

Gözaltna alnan zanllarn jandarmadaki ilemleri sürerken, firari 2 kiinin yakalanmasna çallyor.

- Teröristlere sahte kimlik düzenlemi

Öte yandan, gözaltna alnanlardan A.Nnin Lice ilçesindeki sözde terörist mezarl sorumlusu olduu ve evini teröristlere karargah olarak kullandrd, bir ilçe belediyesinde memur olarak görev yapan R.Ann ise para karlnda teröristlere sahte kimlik düzenledii örenildi.

Ana Sayfaya Git